Oduševila rasplesana brodska mladost

Dojam o živoj i uspješnoj predstvia podupirali su dobro pripremljeni konferansje, sigurni i poticajni Marin Kovačević, zanimljive, pa čak ponegdje i provokativne koreografije, izvrstan odabir glazbenih podloga i, ponovo istaknimo, vješte plesne izvedbe učenika i učenica, među kojima su se isticale poneke mlade nasljednice Mia Čorak Slavenske i i imitator Billy Elliota, plesača iz istoimenog filma. 

Autor: Veljko Lukić | Datum objave: 02.03.2013
U Kazališnokoncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić, prvog ožujka održana je plesna revija 4. Korak, projekt unapređenja plesne kulture u Osnovnim školama Brodsko-posavske županije odnosno Smotra plesnog stvaralaštva učenika Osnovnih škola i natjecanje u aerobiku. Smotra je uvrštena u programe manifestacije 10. Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenski.

Smotru je otvorio Predsjednik organizacijskog orbora Mato Elkaz, ravnatelj OŠ Bogoslav Šulek

Puna dvorana oduševljenih i razdraganih roditelja, rodbine, nastavnika, ravnatelja, znatiželjnika i uživatelja u plesu, odlično raspoložene i rasplesane plesne skupine i besprijekorna organizacija obilježile su Smotru. Dojam o živoj i uspješnoj predsta podupirali su dobro pripremljeni konferansje, sigurni i poticajni Marin Kovačević, zanimljive, pa čak ponegdje i provokativne koreografije, izvrstan odabir glazbenih podloga i, ponovo istaknimo, vješte plesne izvedbe učenika i učenica, među kojima su se isticale poneke mlade nasljednice Mia Čorak Slavenske i oponašatelj Billy Elliota, plesača iz istoimenog filma.    

Inače, Program Smotre je obuhvatio:

Smotru plesne tehnike – SOLO 

Natjecanje u aerobiku

Reviju plesnih skupina OŠ BPŽ i njihovih gostiju iz Osijeka, Karlovca, Požege, Velike Gorice  i Zagreba

Likovnu izložba učenika osnovnih škola Brodsko-posavske županije

U Smotri je sudjelovalo oko 220 učenika osnovnih škola Brodsko-posavske županije (9 škola), 15 voditeljica plesnih skupina; plesni izričaji domaćih plesnih skupina na reviji:

a) kreativni ples na temu Hlapić;

b) slobodni plesni stil;

Osim učenikana Smotri je bilo oko 70 gostiju sa 10 plesnih izvedbi kreativnog i suvremenog plesa (iz Zagreba Škola suvremenog plesa Ane Maletić i Plesni studio Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih, iz Požege Plesna radionica Ilijane Lončar, iz Karlovca članice Baletnog studija Gradskog kazališta „Zorin dom“ s dijelom predstave „Slavlje“, iz Osijeka OŠ Lj. Gaja, iz Velike Gorice PK „Megablast“.

Ubuduće, kad se budemo zapitali zašto volimo Slavonski Brod, u popis odgovora svakako ćemo uvrstiti... i zbog Smotre plesa 4. Korak.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Popuštanje mjera u Hrvatskoj izgledno nakon Uskrsa, u danas se očekuje prva odluka

Pozovi za zdravlje - izdavanje lijekova za samoizolirane i teško pokretne osobe

Započinje isplata preostalih potpora poljoprivrednicima

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji