Odsad primaju uplatnice i bez 2D bar koda, pa i one ispisane rukom

O sada na obje gradske blagajne, na Korzu i na gradskoj tržnici, građani će svoje režijske i druge novčane obveze moći plaćati i putem uplatnica bez 2D bar koda, pa i one ispisane rukom, što do sada nije bilo moguće.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2017


 Gradska blagajna u Slavonskom Brodu počela je s radom 2010., kao prva u RH, sada u Brodu rade dvije gradske blagajne, takva pomoć u plaćanju režijskih i drugih troškova kod građana naišla je na vrlo pozitivan odjek. Samo u 2016.godini na obje blagajne zaprimljeno je čak 800.000 uplatnica, a kako je naknada po uplatnici bila samo 2 kune i bitno niža u odnosu na banke, pošte i druga uplatna mjesta, građani su samo lani na naknadama uštedjeli više od milijun kuna.

-Sada idemo dalje. Od sada će na gradskoj blagajni primati i uplatnice bez 2D bar koda, pa i one ispisane rukom, što do sada nije bio slučaj. Mi smo u tehničkom pogledu prilagodili da blagajne mogu primati i takve uplatnice, također uz naknadu od samo 2 kune po uplatnici. Isto tako, gradske blagajne primat će sve uplatnice, ne, kao donedavno, samo one koje se odnose na usluge gradskih komunalnih poduzeća i ustanove, nego na pr. i HEP i slično.Sve to je rezultat ugovora kojeg je Grad Slavonski Brod sklopio sa Privrednom bankom Zagreb. Bitno je reći i da će sve uplate primljene do 15 sati biti proslijeđene na čije ime glase isti dan, pa građani više neće ići u kašnjenje s plaćanjem. Maksimalan iznos po 1 uplatnici je 20.000 kuna. Proširenjem ove usluge vjerujemo da ćemo građanima dodatno pomoći, ušteda na naknadama za uplate na gradskoj blagajni znatna je u odnosu na pošte i banke, to u današnje vrijeme za mnoge građane puno znači-kazao je na tiskovnoj konferenciji u utorak brodski gradonačelnik Mirko Duspara

 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet