Održano kuglačko Prvenstvo Hrvatske U-23 za juniore

Slavonski Brod bio je domaćin pojedinačnog Prvenstva Hrvatske za juniore do 23. godine.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.12.2017
Na ovom natjecanju nastupila su 32 igrača iz 16 klubova koji su to pravo nastupa ostvarili kroz svoja regionalna prvenstva. Tako su kroz 2 dana na kuglani Vijuš nastupili kuglači iz: Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Čakovca, Zaboka, Ogulina, Zaprešića, Plitvičkih jezera, Bukovlja i Slavonskog Broda. Upravo je Zanatlija na pojedinačnom prvenstvu za juniore imao 4 svoja igrača među kojima je Sven Marić sa 14. godina bio jedan od najmlađih na ovom natjecanju. Uz njega su od brođana još nastupili: Lovro Buzov, Arijan Rukavina i Nikola Martinović.

Kroz 2 dana su 32 kuglača bacala na svih 8 staza po 240 hitaca. Tako su prvi dan prošli prve 4 staze uz 120 hitaca, a drugi dan preostale 4 staze uz novih 120 pokušaja. Nakon prvog dana u vodstvu je bio Tomislav Kerhin član Ponikvi iz Zagreba.

Odmah iza Kerhina na 2. mjestu je nakon prvog dana s 19 čunjeva manje bio Brođanin Adrian Belar koji nastupa za Medveščak iz Zagreba.

Drugog dana natjecanja Belar nije bio uspješan te je zbrojem svih čunjeva državno juniorsko prvenstvo završio na 13. mjestu. Uz Adriana Belara, predstavnik Slavonskog Broda bio je i Mihael Grivičić koji nastupa za aktualne prvake Hrvatske splitski Mertojak te je nakon prvog dana s 546 oborenih čunjeva držao 5. mjesto. 

Naravno da pojedinačno PH za juniore nije moglo proći bez nazočnosti izbornika Hrvatske reprezentacije Osječanina Zdenka Sušca koji nije bio zadovoljan s formom igrača koji su kandidati za juniorsku selekciju.

Na kraju je Zagrepčanin Tomislav Kerhin osvojio naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske za juniore do 23. godine budući je imao 11 čunjeva više od Tonija Ljubića iz Zaboka. Mihael Grivičić je zadržao 5. mjesto, dok je odličan bio Marko Liović, član Slavonca iz Bukovlja koji je natjecanje završio na 6. mjestu s 10 čunjeva manje od Grivičića. Od juniora Zanatlije je Lovro Buzov bio 10.-ti, Sven Marić, 14.-ti, Arijan Rukavina, 15.-ti, dok je Nikola Martinović završiop na 26. mjestu.  

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"