Održano 12. Božićno brdsko bicikliranje

Prema tradiciji BK Festung na drugi dan Božića održava svoju revijalnu vožnju nazivom Božićno brdsko bicikliranje.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.12.2018
Održano 12. Božićno brdsko bicikliranje
 Već godinama se kreće s Korza pa se preko Šume Striborove i Antene kroz šumu dolazi do Pljuskare, dok je povratak prema jezeru Petnja. Ove godine održano je 12. Božićno brdsko bicikliranje s kojim slavonskobrodski brdski biciklisti zaključuju još jednu godinu u kojoj klub nije uspio obraniti ekipni naslov prvaka u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi.

Biciklistički klub Festung natječe su u Slavonskoj brdskoj ligi u kojoj je u 2018. godini bilo 10 utrka. One se boduju po kategorijama u kojima nastupaju klubovi od kadeta, juniora i seniora pa do veterana. Nakon što su Brođani u posljednjih 5. godina stalno osvajali ekipni naslov prvaka ove godine završili su na 2. mjestu s 50 bodova iza prvaka Požege. Tijekom sezone za klub je na svim utrkama u Slavonskoj ligi nastupilo 30 članova.

Prvo Božićno brdsko bicikliranje održano je 2006. godine i na njemu su bila 4 člana kluba i to: Borislav Horvatović, Tomislav Penava, Dorian Šimunović i Antun Brekalo koji je danas sa 65. godina najstariji član kluba.

Antun Brekalo sa 65. godina nije bio najstariji sudionik ove Božićne vožnje budući je to bio Ivica Lanc koji je rođen 1946. godine. S druge strane je najmlađi bio 13.-to godišnji Domagoj Safundžić.

Na ovogodišnjem 12. Božićnom brdskom bicikliranju bilo je 15 vozača koji su uglavnom svi članovi Festunga. Uvjeti za vožnju bili su dobri premda je u šumi na pojedinim mjestima bilo blata, ali oni su na to već navikli. 

Prema običaju start je bio na Korzu pa se preko Podvinja krenulo prema Šumi Striborovoj i kasnije na Pljuskaru. Povratak je bio prema Jezeru Petnja, dok će članovi Festunga sada imati stanku sve do proljeća kada im kreće nova sezona u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi u kojoj žele vratiti ekipni naslov.

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole