Održano 12. Božićno brdsko bicikliranje

Prema tradiciji BK Festung na drugi dan Božića održava svoju revijalnu vožnju nazivom Božićno brdsko bicikliranje.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.12.2018
Održano 12. Božićno brdsko bicikliranje


 Već godinama se kreće s Korza pa se preko Šume Striborove i Antene kroz šumu dolazi do Pljuskare, dok je povratak prema jezeru Petnja. Ove godine održano je 12. Božićno brdsko bicikliranje s kojim slavonskobrodski brdski biciklisti zaključuju još jednu godinu u kojoj klub nije uspio obraniti ekipni naslov prvaka u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi.

Biciklistički klub Festung natječe su u Slavonskoj brdskoj ligi u kojoj je u 2018. godini bilo 10 utrka. One se boduju po kategorijama u kojima nastupaju klubovi od kadeta, juniora i seniora pa do veterana. Nakon što su Brođani u posljednjih 5. godina stalno osvajali ekipni naslov prvaka ove godine završili su na 2. mjestu s 50 bodova iza prvaka Požege. Tijekom sezone za klub je na svim utrkama u Slavonskoj ligi nastupilo 30 članova.

Prvo Božićno brdsko bicikliranje održano je 2006. godine i na njemu su bila 4 člana kluba i to: Borislav Horvatović, Tomislav Penava, Dorian Šimunović i Antun Brekalo koji je danas sa 65. godina najstariji član kluba.

Antun Brekalo sa 65. godina nije bio najstariji sudionik ove Božićne vožnje budući je to bio Ivica Lanc koji je rođen 1946. godine. S druge strane je najmlađi bio 13.-to godišnji Domagoj Safundžić.

Na ovogodišnjem 12. Božićnom brdskom bicikliranju bilo je 15 vozača koji su uglavnom svi članovi Festunga. Uvjeti za vožnju bili su dobri premda je u šumi na pojedinim mjestima bilo blata, ali oni su na to već navikli. 

Prema običaju start je bio na Korzu pa se preko Podvinja krenulo prema Šumi Striborovoj i kasnije na Pljuskaru. Povratak je bio prema Jezeru Petnja, dok će članovi Festunga sada imati stanku sve do proljeća kada im kreće nova sezona u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi u kojoj žele vratiti ekipni naslov.

Zadnje vijesti

Petero ozlijeđenih, jedan teško, u prometnoj nesreći kod Slobodnice

Još pet novih slučajeva zaraze virusom COVID19

Karlo Kokanović novo pojačanje u brodskoj 'Marsi'!

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina