Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Rešetari su ovoga vikenda bili glavno mjesto okupljanja pjesnika iz Hrvatske no i dijaspore. Naime održani su 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.09.2021
Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika


 Pandemija je ove godine ipak učinila svoje pa brojni gosti iz drugih zemalja nisu mogli uživo sudjelovati na susretima. No zato su susrete zahvaljujući okučanskom Radio Bljesku putem live streama pratili zaljubljenici u poezijeu diljem svijeta. Kao i do sada Književno-likovno društvo "Rešetari" raspisalo je natječaj, a najbolji autori i pjesme našli su svoje mjesto u zborniku radova, ovoga puta u zbirci pod nazivom "Na sunčanome žalu". Na natječaj se javilo 150 pjesnika, od toga je 125 ušlo u zbirku.

Na susretima je predstavljena i zbirka poezije mladih "Šalji dalje" gdje je svoje mjesto našlo 60-ak mladih autora iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Italije. 

Pjesnički susreti ponovno su bili prigoda za čitanje stihova i uživanje u poeziji...temelju Rešetaračkih susreta već 25 godina. Ovu manifestaciju od samih početaka podupire lokalna zajednica u Rešetarima no i brojne hrvatske zajednice u dijaspori. 

Iako obilježeni izostankom masovnosti zbog epidemioloških mjera ovogodišnji 24. susreti ispunili su sva očekivanja. Od idućeg tjedna zbornik radova KLD Rešetari šalje u čak 37 zemalja svijeta svakom pjesniku koji je sudjelovao i hrvatskim zajednicama u dijaspori. Organizatori s ponosom ističu da su do sada izdali 24 zbornika, 14 zbornika mladih pjesnika, objavili radove 1300 autora iz doslovno cijeloga svijeta.

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice