Održane 18. Oriovačke žetvene svečanosti

U organizaciji KUD-a Luka Ilić Oriovčanin, u Oriovcu je sinoć održana 18. tradicionalna manifestacija Oriovačke žetvene svečanosti. Cilj je ove manifestacije očuvanje baštine i drevnih običaja žetve na žitorodnim slavonskim poljima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.06.2020
Održane 18. Oriovačke žetvene svečanosti


 Žetva može početi – pjesmom su iz Oriovca poručili folkloraši KUD-a Luka Ilić Oriovčanin, domaćini i organizatori tradicionalnih Žetvenih svečanosti, kojima od zaborava čuvaju drevne običaje žetve na žitorodnim slavonskim poljima. Pomogli su im u tome brojni gosti, KUD-ovci iz Brodskog Stupnika, Vrbja, Gornjih Andrijevaca, Slavonskog Broda, Starih Perkovaca i Darde.

Oriovački KUD već 16 godina nastoji održati tradiciju ove manifestacije, koja je tematski jedinstvena. Oriovac, danas gotovo mali gradić u kojemu su poljoprivredu i ratarstvo zamijenili obrtništvo i poduzetništvo, još je okružen plodnim slavonskim poljima, pa žetve još ponajviše ima u susjednim selima općine, ponajviše u Slavonskom Kobašu gdje ljudi još pretežito žive od poljoprirvrede.

Zadnje vijesti

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

VIJESTI

Istraživanje portala Moj posao

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić