Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Ispred Upravne zgrade Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu održana je završna konferencija Projekta njene energetske obnove.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.10.2021
Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"


 Okupljenima su se obratili zamjenik ravnatelja OB "Dr.Josip Benčević" dr. Boris Hrečkovski, privremeni pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko-posavske županije Branko Sabo te ravnateljica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirela Brechelmacher.

Kako se moglo čuti od današnjih govornika, ovaj Projekt za cilj je, kroz energetsku obnovu, imao smanjenje potrošnje toplinske energije za grijanje (QH,nd) na godišnjoj razini (kWh/god) od 59,01 % u odnosu na godišnju potrošnju toplinske energije za grijanje prije provedbe navedenih mjere. 

Korisnik ovog 2.097.833,81 kuna ukupno vrijednog projekta je Brodsko-posavska županija, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz programa potpore Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Iznos bespovratnih EU sredstava u ovom projektu je 1.284.874,66 kuna dok je iznos od 812.959,15 kuna udio vlastitih sredstava Brodsko-posavske županije koje također u pedeset postotonom iznosu sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Na današnjoj konferenciji ravnateljica Centra za razvoj BPŽ Mirela Brechelmacher istaknula je kako je Brodsko-posavska županija u obnovu javnih zgrada u sektoru zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi pripremila projekata u vrijednosti oko 140 milijuna kuna, a koji se polako privode kraju. U gotovo svim objektima na kojima se provodila energetska obnova zamjenjena je vanjska stolarija, rasvjetna tijela i obnovljena vanjska ovojnica. Tako će se sredstva ostvarena uštedom na primarnoj energiji u svim obnovljenim ustanovama moći usmjeriti u podizanje kvalitete usluge.

 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara