Održana svečana primopredaja osnivačkih i vlasničkih prava nad ustanovom Zlatni cekin

Zlatni Cekin već gotovo 28 godina brine za djecu sa teškoćama u razvoju. Jedinstvena je to ustanova takve vrste, a koja rehabilitaciju pruža brojnoj djeci te pomaže roditelje na području cijele Slavonije pa i šire. Danas je u njihovim prostorijama bilo i svečano. Izvršena je primopredaja vlasničkih i osnivačkih prava sa dosadašnjeg Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu, na Karitativno društvo "Kruh svetog Ante" Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.10.2021
Održana svečana primopredaja osnivačkih i vlasničkih prava nad ustanovom Zlatni cekin


 Danas je u prostorima Centra za rehabilitaciju i odgoj djece Zlatni cekin održana svečana primopredaja osnivačkih i vlasničkih prava nad tom ustanovom temeljem darovnog ugovora između Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu i Karitativnog društva „Kruh svetog Ante“ Franjevačke provincije Bosne Srebrene. U skladu s prethodno usvojenim pravnim aktima, izvršen je prijenos i preuzimanje osnivačkih i vlasničkih prava zahvaljujući čemu će prethodno spomenuto Karitativno društvo od sada upravljati Poliklinikom za rehabilitaciju djece te Dječjim vrtićem Cekin.

Tim povodom, na današnjoj svečanoj primopredaji prisustvovao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, članovi Upravnog vijeća, ravnatelj Zlatnog cekina fra Ilija Jerković, gvardijan Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu fra Klaudio Milohanović, voditelj Karitativnog društva „Kruh svetog Ante“ fra Stipo Karajica, provincijal Franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, ravnateljica Dječjeg vrtića Cekin Antonija Domorad, u ime Brodsko-posavske županije Anica Vukašinović, privremena županijska pročelnica UO za obrazovanje, šport i kulturu, a u ime Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Zlatarević. 

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja