Održana Središnja konferencija projekta STEM Eco&energetics

Održana Središnja konferencija projekta STEM Eco&energetics kojeg provodi Veleučilište u Slavonskom Brodu.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 20.12.2019
Održana Središnja konferencija projekta STEM Eco&energetics
 Projekt STEM Eco&energetics kojega je nositelj Veleučilište u Slavonskom Brodu trenutno je u središnjoj fazi provedbe. Danas održana središnja konferencija organizirana je kako bi se studente Veleučilišta u Slavonskom Brodu i širu javnost informiralo o studijskim programima na engleskom jeziku za polaznike specijalističkog diplomskog studija Ekološke poljoprivrede i ruralnog razvoja te specijalističkog diplomskog studija Energetike čija provedba na engleskom jeziku je započela u akademskoj godini 2019./2020.

"Nakon 14 mjeseci provedbe projekta od predviđena 24 mjeseca sukladno glavnom cilju, unaprjeđenju i povećanju broju studijskih programa i kolegija koji se provode na engleskom jeziku te povećanje kompetencija i nastavnog osoba i studenata, provedene su brojne aktivnosti koje su napravile jednu podlogu za aktivnosti u daljnjem periodu. Završetkom ovog projekta te aktivnosti sigurno neće stati jer one su važne za internacionalizaciju studiranja na Veleučilištu u Slavonskom Brodu", rekao je Hrvoje Sivrić, prodekan za razvoj i stručni rad Veleučilišta u Slavonskom Brodu.

Na Veleučilištu internacionalizaciju vide kako nužnost u daljnjem radu.

"Sigurno idemo u tom smjeru jer smisao projekta, osim podizanja kompetencija naših djelatnika i same institucije, je otvaranje novim tržištima okolnih zemalja i stranim studentima", dodaje Sivrić.

Osim što su nastavni programi dva specijalistička studija prevedena na engleski jezik te se od aktualne akademske godine provode na Veleučilištu, 17 djelatnika prošlo je kroz edukacije interne komunikacije te su uspješno položili B2 razinu engleskog jezika. 

"Studenti su ove jeseni upisali kolegije na oba studijska programa na engleskom jeziku i za to će uz diplomu dobiti dodatnu potvrdu, a nastavnici su unaprijedili svoje kompetencije iz jezičnih i komunikacijskih vještina, ujedno su unaprijeđeni materijalni preduvjeti za izvođenje nastave na engleskom jeziku. Nabavljena je oprema kako za studijski program energetike, tako i za studijski program ekološke poljoprivrede i ruralnog razvoja", rekla nam je Lidija Vukojević, voditeljica projekta STEM Eco&energetics.

Projekt završava u listopadu 2020.

"U idućih 10 mjeseci do kraja ovog projekta očekuje nas nastavak izvođenja nastave na engleskom jeziku, dolazak stranih gostujućih predavača na oba studijska programa te evaluacija cijelog projekta i info dani na kojima ćemo još više studenata informirati o mogućnostima studiranja na engleskom jeziku. Nadamo se da ćemo za iduću akademsku godinu privući više studenata za kolegije na engleskom jeziku", zaključila je Vukojević.

Projekt je vrijedan 1,645.784,97 kuna, iznos EU potpore je 100%, a partner na projektu je Veleučilište u Požegi. Provodi se od listopada 2018. do listopada 2020.

Organizacija Središnje konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Zadnje vijesti

Odbojkaškom utakmicom između učenika OŠ Hugo Badalić Jelas i PU Brodsko-posavske obilježen Dan ružičastih majica

Nogometaši Željezničara i Slavonca iz Bukovlja odigrali 1:1

Održan okrugli stol na temu zapošljavanja "Kako biti zaposlen danas i u budućnosti?"

VIJESTI

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Odbojkaškom utakmicom između učenika OŠ Hugo Badalić Jelas i PU Brodsko-posavske obilježen Dan ružičastih majica

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole