Održana slavonskobrodska premijera filma "Starac i roda"

Dokumentarni film "Starac i roda" o Stjepanu Vokiću te Malenoj jučer premijerno izveden i u Slavonskom Brodu

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.05.2021


 Nakon sudjelovanja na Liburnija film festivalu u kolovozu prošle godine film "Starac i roda" počeo je svoju turneju po hrvatskim kinima. Naime dokumentarac autora Tomislava Jelinčića o najpoznatijoj ljubavnoj priči među rodama, onoj Malene i Klepetana iz Brodskog Varoša jučer je premijerno izveden u Slavonskom Brodu. 

"Starac i roda". Iako naslov dokumentarca podsjeća na Hemingwejev roman "Starac i more" priča o Stjepanu Vokiću i njegovoj borbi s prirodom traje ipak nešto duže nego Santiagova borba s ribom. Priča o Stjepanu koji brine za Malenu, Klepetanu koji seli na jug i vraća se krajem ožujka, prinovama i ljubavi nije ostala samo lokalna brodska priča. Postala je hrvatska senzacija, a o rodi Malenoj i Klepetanu pišu i svjetski mediji. Zaintrigirala je i poznatog hrvatskog novinara i tv voditelja Tomislava Jeliničića da joj posveti dokumentarni film. 

Ove priče ne bi bilo da nije bilo Stjepanove ljubavi prema životinjama. Prije 29 godina spasio je rodu Malenu i preuzeo potpunu brigu za ranjenu pticu koja nije mogla više letjeti na jug. Ovaj film, između ostaloga, otkriva i koliko brige i ljubavi Stjepan posvećuje životinjama. I kakva je radost u školskom dvorištu varoške škole kada Klepetan dolazi. Svake godine rezultat ove ljubavne priče dvaju roda stiže u obliku prinova u gnijezdu. Doduše, ove godine nešto skromnije nego inače. 

No nije gotova priča. Niti oduševljenje ljudi diljem svijeta koji je prate. A svoje vrijeme redatelj i njegov tim posljednjih su 5 godina posvetili jednoj od najtoplijih hrvatskih priča, varoškoj priči. 

U taj svijet od 27. svibnja moći će zaviriti i hrvatska publika jer film će od tada biti dostupan u hrvatskim kinima. 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara