Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

U Velikoj vijećnici županijske uprave u Slavonskom Brodu, 30. lipnja, održana je besplatna radionica o određenim aspektima uvođenja eura i ulaska u eurozone. Radionica je organizirana od strane Europe Direct Slavonski Brod, u suradnji s Predstavništvom EK u Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.07.2022
Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj


 Nešto manje od šest mjeseci dijeli nas od dana kada euro postaje službena valuta u RH. Kao što znamo, Hrvatska ispunjava sve kriterije za uvođenje eura 1. siječnja 2023. godine, ukoliko se to i službeno potvrdi u odluci Vijeća EU-a tijekom srpnja. Proces uvođenja nove valute zahtjeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje radnika za rad u novoj službenoj valuti. Stoga se na radionici u nekoliko navrata isticala važnost prilagodbe koja je potrebna kako bi se svaki poslovni subjekt pravovremeno pripremio za poslovanje u novoj valuti.

O iskustvima drugih zemalja članica u uvođenju eura govorila je ekonomska savjetnica iz Predstavništva Europske komisije, gđa Judita Cuculić Župa, o Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u RH gđa Ivana Ravlić Ivanović i gđa Amalija Jurin iz Ministarstva financija, a o pripremi poslovnih subjekata za uvođenje eura nešto više su nam rekle gđa Martina Topolovac i gđa Lucija Sušić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Ciljane skupine ove radionice bili su poduzetnici (uključujući obrte i OPG-ove), s naglaskom na mala i srednja poduzeća, računovođe, udruge potrošača i lokalnu samoupravu. 

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“