Održana online radionica "Partnerski odnos roditelja djece s teškoćama u razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika"

Obiteljski koordinator – udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu provodi projekt „Podrži i zaokruži 2“ na području općine Brodski Stupnik.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.12.2020
Održana online radionica "Partnerski odnos roditelja djece s teškoćama u razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika"


 Cilj projekta je unaprijediti uključivanje djece s razvojnim rizicima i teškoćama u odgojno-obrazovne programe povezivanjem predškolskog i osnovnoškolskog sustava. U projekt je uključena Osnovna škola „Dr.Stjepan Ilijašević“ Oriovac (područna škola  Brodski Stupnik) i dječji vrtić "Ivančica Oriovac“ područni vrtić Brodski Stupnik. 

“Obzirom na trenutnu pandemiju i epidemiološke mjere i same projektne aktivnosti smo prilagodili vremenu u kojem se nalazimo. Aktivnosti provodimo virtualnim putem kako bi ispoštovali mjere i sačuvali zdravlje svih dionika projekta. U sklopu projekta proveden je probir u dječjem vrtiću „Ivančica“ u Brodskom Stupniku na način da  odgojiteljice šalju snimke aktivnosti djece koje analiziramo i nakon toga održavamo savjetovanje roditelja i odgojitelja”, kažu u Obiteljskom koordinatoru.

Također se u sklopu projekta održala radionica za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike putem zoom aplikacije. Rezultat projekta bit će jačanje navedenih sustava, te pružanje podrške odgojiteljima, učiteljima i roditeljima.

“Kako je teško vrijeme iza i ispred nas uzrokovano epidemijom covid-19, tako se i naglasak sve više u odgojno-obrazovnom sustavu stavlja na edukaciju roditelja i jačanje partnerskih odnosa između roditelja i odgojno-obrazovnih institucija u koje su djeca uključena. Zbog navedene problematike i sama tema naše radionice je bila „Partnerski odnos roditelja djece s teškoćama u razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika“. Odgojno-obrazovni djelatnici su s oduševljenjem dočekali navedenu tematiku i nadamo se  informacijom više obogatili svoje znanje o partnerskim odnosima”, zaključuju u Obiteljskom koordinatoru.

Projekt se provodi do kraja 2020.godine. Sufinancira ga Brodsko-posavska županija. 

Zadnje vijesti

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću