Održana konferencija Fight&Win – Kako se suprotstaviti raku?

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u Slavonskom Brodu održala se Konferencija Fight&Win.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.10.2020


 Medicinski stručnjaci i udruge koje djeluju u području borbe protiv raka te oblikovatelji politika na Konferenciji razmijenili su mišljenja, razgovarali o  izazovima i potrebnim koracima za njihovo rješavanje u borbi s bolešću koja predstavlja pošast današnjice – rakom.

Organizatorica konferencije, zastupnica Sunčana Glavak, članica je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) te neformalne skupine zastupnika MEPs Against Cancer (MAC), koja je osnovana s ciljem poboljšanja prevencije raka u Europi. Svojim radom u okviru Odbora ENVI zastupnica Glavak aktivno sudjeluje u promicanju borbe protiv raka, jednom od prioriteta odbora u Europskom parlamentu, Europske pučke stranke (EPP), ali i Europske komisije. 

Cilj konferencije je podizanje svijesti o važnosti prevencije i borbe protiv raka te poticanje razmjene iskustava u svrhu informiranja i edukacije.

U panel-raspravama izlaganja su održali državni tajnik u Ministarstvu zdravstva prof. dr. sc. Silvio Bašić, dopredsjednica Hrvatske lige protiv raka Ilona Sušac, dr. med., zatim ravnatelj Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ prim. Josip Samardžić, dr. med., predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera te psihijatar, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ivan Ćelić.

Na konferenciji su uz zastupnicu Glavak sudjelovali župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Maksimčuk, a putem videoveze uključio se se i ministar zdravstva prof. dr. sc. Vili Beroš.

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi