Održana javna tribina na Veleučilištu koja je dala odgovor na pitanje: Je li Hrvatska sportska nacija?

Je li Hrvatska sportska nacija? Kakva je u organizaciji velikih sportskih događaja? Koliko se naših građana bavi sportom? Sve su to pitanja na koja je se dalo odgovor na današnjoj znanstveno-stručnoj tribini pod nazivom "Sport – segment društvenog života" u organizaciji Veleučilišta u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.11.2019
 Da su streljaštvo, taekwondo ili plivanje najuspješniji sportovi u Hrvatskoj, malo tko bi se s tim složio. Tako po uspjesima, sportova poput nogometa ili vaterpola nema ni među 8 najuspješnijih. A sport sam po sebi uvijek je bio važan društveni segment u našoj zemlji. Uspješni sportski rezultati, poput srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, stvorili su nacionalni dojam Hrvatske kao jedne od najboljih sportskih nacija. Ali statistički podatci pokazuju da su u proteklih 20 godina puno ispred nas čak i zemlje u okruženju, poput Slovenije ili Mađarske.

Na predavanju kojeg su održali Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Besim Aliti, sportski direktor Europske sveučilišne sportske federacije za studente Veleučilišta moglo se čuti i koliko se građana u našoj zemlji bavi sportom ili vježba. Što je važan podatak koji upućuje koliko je jedna nacija sportski orijentirana.

Brojni posjetitelji ove javne tribine mogli su čuti i predavanje o sportskom menadžmentu i organizaciji velikih sportskih događaja gdje Hrvatska također može napredovati.

Kako svi predavači ističu, Hrvatska nije najbolja sportska nacija na svijetu, ali ima mogućnosti da to postane.

Zadnje vijesti

Mogu li se Slavonski Brod i 16 općina od Oriovca do Slavonskog Šamca udružiti u teritorijalnu cjelinu?

Popuštanje mjera u Hrvatskoj izgledno nakon Uskrsa, u danas se očekuje prva odluka

Pozovi za zdravlje - izdavanje lijekova za samoizolirane i teško pokretne osobe

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji