Održana izvještajna Skupština ŽNS-a

Županijski nogometni savez održao je redovnu izvještajnu Skupštinu na kojoj su bile 3 točke dnevnog reda. Sve odluke bile su važeće budući da su na Skupštini bila nazočna 24 od 39 zastupnika.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.12.2016
Održana izvještajna Skupština ŽNS-a


Jednoglasno je usvojen program rada saveza za 2017. godinu u kojoj se na svim poljima žele poboljšati rezultati, a o njemu je govorio predsjednik saveza Dubravko Galović. To se odnosi prije svega na Ligu mladeži, a želja saveza je da se spoje skupine centar i istok te da u toj ligi budući klubovi čiji se seniori natječu i u regionalnim ligama. Također bi za savez bilo dobro da osim nogometašica Viktorije koje igraju Prvu ligu kao i MNK Brod 035 ova županija ima najmanje drugoligaša u velikom nogometu. Jedna od želja je podignuti veteranski nogomet kao i organizacija kampova za mlade te provođenje Nacionalnih razvojnih kampova. Naravno da bi bez financijske pomoći županije bilo gotovo nemoguće održati sve aktivnosti saveza te su tako od gostiju na ovoj izvještajnoj Skupštini bili saborski zastupnik Pero Ćosić koji je ujedno i predsjednik Županijske skupštine, pa Josip Samardžić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Brodsko – posavske županije kao i neizostavni Zorislav Srebrić koji je viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Pod drugom točkom dnevnog reda govorilo se o prijedlogu financijskog plana prihoda i rashoda za 2017. godinu koji je podnio Josip Čevizović, predsjednik Povjerenstva za financijsko i materijalno poslovanje ŽNS-a. Planirani prihod je nešto veći od milijun kuna, dok su rashodi malo manji od te brojke tako da višak prihoda iznosi 21.200 kuna.

Na kraju je uz jednog suzdržanog usvojen financijski plan za narednu godinu. Istaknut je strateški problem iseljavanja obitelji s ovog područja te da klubovima lokalne vlasti u njihovim sredinama trebaju pomoći. Jedan od gorućih problema je prostor u kojem se nalazi Županijski nogometni savez koji za to plaća najamninu te je želja predsjednika u slijedećoj godini imati vlastiti prostor. Oko tog pitanja ovih se dana vode intenzivniji pregovori pa bi treći najbrojniji savez u Hrvatskoj koji kako je istaknuti broji 107 klubova u dogledno vrijeme trebao imati svoju tzv. Kuću nogometa.

Najavljeno je da će svi klubovi od Treće pa sve do Prve Županijske nogometne lige, kao i oni koji se natječu u Hrvatskim ligama od saveza dobiti kompletnu opremu. Rečeno je da će svi klubovi koji nastupaju u Hrvatskim ligama imati veliku podršku saveza kao i oni koji se natječu u Prvoj i Drugoj futsal ligi

Zadnje vijesti

Plenković dao punu potporu Špiceru i kandidatima u šest općina za drugi krug izbora

Duspara se uplašio Špicera: Gradonačelnik onemogućio struju za izborni skup HDZ-a

Esaa Club Night party

VIJESTI

Premijer i predsjednik HDZ-a u Slavonskom Brodu

Plenković dao punu potporu Špiceru i kandidatima u šest općina za drugi krug izbora

NAJČITANIJE DANAS

by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upišite Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Štandove klastera "Slavonska košarica" posjetili i ministri Cappeli i Tolušić

Vokić: Ljudi zovu i pišu, svi žele uživo doživjeti priču o mojim rodama

Prvo mjesto osvojio Danko Drobnjak

I ove godine će brodski maturanti pokazati zašto su najbolji!

Koncert Joleta i veliki vatromet povodom Dana grada