Održana izborna skupština Muzejske udruge Istočne Hrvatske

U Slavonskom Brodu održana izborna skupština Muzejske udruge istočne Hrvatske. Udrugom će slijedeće četiri godine predsjedavati Marina Vinaj iz Muzeja Slavonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.11.2019


 Slavonski Brod danas je bio domaćin Godišnje skupštine Muzejske udruge istočne Hrvatske. Održana je na poziv Muzeja Brodskog Posavlja koji ove godine slavi 85. godišnjicu ustanove. Cilj ove udruge koja postoji od 1951. je promicanje struke i unapređenje djelovanja muzeja i galerija na području Istočne Slavonije, a trenutno okuplja predstavnike 21 muzeja.

Slavonski Brod, točnije Muzej Brodskog Posavlja danas je bio domaćin ovog regionalnog događaja. Povod je 85. godišnjica postojanja i rada muzeja. Nastojanja da Muzej Brodskog Posavlja napravi veliki korak, a to je otvaranje stalnog postava dobro je poznata slavonskim muzealcima. Ostvarenje nije tako daleko obnova magistrata je u tijeku, a projekt će, kako to obično biva, najviše ovisiti o financijskoj potpori. 

Osim prostornih problema govorilo se i o budućnosti muzejske struke i to kroz digitalizaciju te predstavljanje muzejskih postava kroz mobilne aplikacije. Muzealci su birali i nove čelne funkcije svoje udruge. Nakon četverogodišnjeg mandata ravnateljice Ružice Marić iz Gradskog muzeja Vukovar i funkciju je od danas preuzela Marina Vinaj iz Muzeja Slavonije. 

Zadnje vijesti

Tri nove pozitivne osobe, 25 aktivnih slučajeva

Jagodić obranio naslov prvaka Hrvatske

I mostovi u Brodsko-posavskoj županiji prema BiH bit će obnovljeni

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti