Održana izborna skupština Muzejske udruge Istočne Hrvatske

U Slavonskom Brodu održana izborna skupština Muzejske udruge istočne Hrvatske. Udrugom će slijedeće četiri godine predsjedavati Marina Vinaj iz Muzeja Slavonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.11.2019
 Slavonski Brod danas je bio domaćin Godišnje skupštine Muzejske udruge istočne Hrvatske. Održana je na poziv Muzeja Brodskog Posavlja koji ove godine slavi 85. godišnjicu ustanove. Cilj ove udruge koja postoji od 1951. je promicanje struke i unapređenje djelovanja muzeja i galerija na području Istočne Slavonije, a trenutno okuplja predstavnike 21 muzeja.

Slavonski Brod, točnije Muzej Brodskog Posavlja danas je bio domaćin ovog regionalnog događaja. Povod je 85. godišnjica postojanja i rada muzeja. Nastojanja da Muzej Brodskog Posavlja napravi veliki korak, a to je otvaranje stalnog postava dobro je poznata slavonskim muzealcima. Ostvarenje nije tako daleko obnova magistrata je u tijeku, a projekt će, kako to obično biva, najviše ovisiti o financijskoj potpori. 

Osim prostornih problema govorilo se i o budućnosti muzejske struke i to kroz digitalizaciju te predstavljanje muzejskih postava kroz mobilne aplikacije. Muzealci su birali i nove čelne funkcije svoje udruge. Nakon četverogodišnjeg mandata ravnateljice Ružice Marić iz Gradskog muzeja Vukovar i funkciju je od danas preuzela Marina Vinaj iz Muzeja Slavonije. 

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji