Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”

U sklopu projekta „Zajednica bez granica“ u prostorima Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije i u suradnji s Udrugom za unapređenje mentalnog zdravlja „Vrapčići“ održana je dvodnevna edukacija za novinare Radija92 fm o standardima izrade lako razumljivih informacija za osobe s intelektualnim poteškoćama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.11.2020
Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”


 Predavačice,  u prvom dijelu Dijana Rac, i u drugom dijelu Dubravka Ergović i Josipa Erdeši, sudionicima su objasnile pravila i standarde te moguće probleme, odnosno nerazumijevanje koje se može pojaviti u komunikaciji s osobama s intelektualnim poteškoćama te na koji način te probleme izbjeći i napraviti dobar/razumljiv medijski  prilog. U sklopu edukacije održano je i niz zanimljivih, praktičnih vježbi komunikacije. O tome koliko su teme vezane za osobe s intelektualnim poteškoćama još uvijek nedovoljno zastupljena i istražena tema u medijima i zajednici, naglasile su voditeljice projekata  Marta Kljaić Martić (Udruga Vrapčići) i Irena Vukas Cufalar (Radio92fm).

Projekt „Zajednica bez granica“ provodi Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić