Održana edukacija komunikacijskog posrednika

U sklopu projekta ”Komunikacijski posrednik u ulozi socijalnog uključivanja osoba oštećena sluha” održana je edukacija komunikacijskog posrednika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.10.2021
Održana edukacija komunikacijskog posrednika


 Kroz 40 sati komunikacijski posrednik i koordinator razvijali su svoje vještine i nadograđivali znanje o hrvatskom znakovnom jeziku. Pod stručnim vodstvom edukatorice Marije Kefelje upoznali su kulturu gluhih, gramatičku strukturu jezika, ali i uvelike proširili vokabular.

Ova edukacija nam je od iznimne važnosti jer će korisnici projekta dobiti kvalitetniju uslugu. Zamolili smo našu prevoditeljicu Karolinu i koordinatora Marka da ukratko podijele svoje skustvo sa edukacije, a njihov osvrt donosimo u cijelosti:

”Na samom početku želim izraziti zahvalnost jer smo imali mogućnost da nam edukaciju drži edukatorica Marija Kefelja s kojom smo završili i svoj prvi tečaj znakovnoga jezika. Ona je ta koja je najbolje poznavala naše dotadašnje znanje znakovnog jezika i samim time mogla dalje kvalitetno odraditi nadogradnju znanja iz znakovnog jezika. Na početku nas je upoznala s kulturom gluhih osoba, s gramatičkom strukturom znakovnog jezika te izazovima s kojima se susreću prevoditelji znakovnog jezika. Nakon toga smo kroz razne lekcije počeli nadograđivati  svoj vokabular i kroz razne vježebe prevođenja vježbali primjenu istih. Za mene, komunikacijskog posrednika, ova edukacija je bila od velike važnosti jer mi je omogućila nadogradnju znanja iz hrvatskog znakovnog jezika gluhih te ću kroz ovaj projekt moći našim korisnicima pružiti kvaliteniju uslugu koja im je uistinu potrebna. I na samom kraju želim istaknuti da mi je ova edukacija, uz znanje koje sam usvojila, dala i veliku želju za daljnjim učenjem i razvojem svojih vještina iz znakovnog jezika gluhih”, rekla je Karolina Rubil.

”Edukacija komunikacijskog posrednika za mene je bila od velike važnosti. Iako na projektu radim kao koordinator smatram da mi je, kao i komunikacisjkom posredniku, važno dobro znanje iz znakovnog jezika gluhih. Razlog tomu je što se kod traženja usluge prevođenja korisnici trebaju javiti meni, a to često uz sms poruke bude preko video poziva gdje moram direktno komunicirati na znakovnom jeziku. Stoga sam iznimno zahvalan jer sam mogao sudjelovati na edukaciji i nadograditi svoje znanje i vještine, te ću kroz daljni rad moći korisnicima prižiti kvalitetniju uslugu. Dosadašnje iskustvo mi pokazuje da nakon edukacije imam bolju komunikaciju s korisnicima, što njima ulijeva veće povjerenje i sigurnost kod traženja usluge prevođenja. Sve to me stalno gura da napredujem i nadograđujem svoje znanje i vještina na moju izgradnju ali i dobrobit onih najranjivijih.", kaže Marko Rubil.

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice