Održana 8. sjednica Županijske skupštine, Damir Mirković ponovo direktor Centra za razvoj

U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas je održana 8. sjednica Županijske skupštine kojom je predsjedavao Pero Ćosić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.05.2022
Održana 8. sjednica Županijske skupštine, Damir Mirković ponovo direktor Centra za razvoj


 Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice, prihvaćen je i današnji Dnevni red koji je sadržavao 16 točaka. Sjednica je započela Aktualnim satom u tijeku kojeg su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga rada Brodsko-Posavke županije.

Raspravljalo se tako o komunalnim pitanjima, zaštiti od elementarnih nepogoda, ali i nedavnom incidentu u Industrijsko-obrtničkoj školi o kojem su prošloga tjedna izvještavali i nacionalni mediji. 

Od 16. točaka, koliko jih je danas bilo na Dnevnom redu sjednice Županijske skupštine, najviše se raspravljalo o točki koja je naknadno dodana. Riječ je o razrješenju dosadašnje ravnateljice Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, i imenovanju novog ravnatelja.  S 19 glasova za odluke su i usvojene, ali ne bez rasprave. Klub vijećnika Duspara Mirko Nezavinsne liste tražio je stanku kako bi dodatno razmotrili točku u pitanju. Oprobi je bio sporan i broj članova Upravnog vijeća CTR za što su iz Županije također stigla objašnjenja. 

Na mjesto Mirele Brechelmacher sada je Damir Mirković, koji je već obnašao tu dužnost. Podsjećamo CTR je javna ustanova koju je osnovala županija kako bi koorodinirala poslove strateškog planiranja i poticanja regionalnog razvoja, ali i pružala pomoć u provedbi i pripremi EU projekata. Na Dnevnom redu sjednice našlo se i izvješće o izvršenju Godišnjeg plana rada CTR-a. 

 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara