Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Udruga Slavonskobrodski biciklist i ove je godine održala tradicionalnu 8. biciklijadu pod nazivom „Tko prvi magarac“.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.09.2020


 Ovo je ujedno posljednja službena aktivnost udruge u ovoj godini s kojom je obilježen i kraj ljetne sezone. Odlično vrijeme kao i odaziv sudionika razlogom su još jedne uspješne biciklijade koju je organizirala Udruga SB biciklist.

U svom kalendaru tijekom godine Udruga SB biciklist ima dvije biciklijade. Prva je naziva„I like my bike“ i ona se održava početkom svibnja, dok je druga aktivnost ujedno i najvažnija za udrugu. To je tradicionalni Ultramaraton koji se vozi od Vukovara do Dubrovnika kroz cijelu Hrvatsku te je ove godine održano 11. izdanje na kojem su bila 32 sudionika. Za kraj ljetne sezone u rujnu Slavonskobrodski biciklist organizira 8. tradicionalnu biciklijadu pod nazivom „Tko prvi magarac“.

Udruga SB biciklist osnovana je krajem 2008. i danas broji 78 članova od kojih je njih 27 aktivnih. Među njima ima i djevojaka, dok je jedna od aktivnijih Romina Antunović koja je ove godine vozila ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika. Naravno da nije propustila niti ovaj događaj, dok je dan ranije nastupila na trkačkom natjecanju Mazator trail.

Uz Rominu Antunović ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika i ove je godine odvezao najstariji član udruge SB biciklist Ivica Lanc koji je rođen 1946. godine te je samim time bio među najstarijim sudionicama i na ovoj biciklijadi.

Naravno da ovaj događaj ne može proći bez Policijske uprave Brodsko – posavske koja je brinula o sigurnosti sudionika kroz njihovih 44 km.

Biciklijada „Tko prvi magarac“ kao što i sam naziv kaže nema karakter nikakvog natjecanja te je vožnja bila lagana i rekreativna. Iz grada vozilo se nasipom do Migalovaca prema Kaniži nakon koje je bila okrijepa te se preko Jelika i Slobodnice otišlo na Bartolovce od kojih se išlo za Brodski Varoš i dalje prema Poloju na kojem je bio cilj.

Ukupno je na 8. biciklijadi „Tko prvi magarac“ bilo 160 sudionika, dok je s ovim događajem Udruga SB biciklist zaključila godinu što se tiče svojih službenih aktivnosti.

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi