Održana 6. sjednica Županijske skupštine, najviše govora o ratu u Ukrajini

Šesta sjednica Županijske skupštine započela je odavanjem počasti ukrajinskom narodu povodom ruske agresije koju je iskazao predsjednik Pero Ćosić otvarajući sjednicu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.03.2022
Održana 6. sjednica Županijske skupštine, najviše govora o ratu u Ukrajini


 Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje sjednice prešlo se na točku Aktualni sat pod kojom su vijećnici postavljali pitanja o radu i iz djelokruga Brodsko-posavske županije.

Vijećnike je tako zanimalo na koji način i kada će biti riješen problem kanalizacijske odvodnje u Općini Klakar, što će bit tema predavanja u školi "Sibinjskih žrtava", koji su benefiti doktorskih studija, što se čini po pitanju stipendiranja obrtničkih i strukovnih zanimanja, kako će biti reguliran rad ljekarni, pomoć ukrajinskim izbjeglicama, stanje tvrtki koje posluju s ruskim ulagačima u BPŽ u svjetlu najnovijih zbivanja, da li se planira izgradnja nove osnovne škole u Novoj Gradiški i drugo.

Pod točkom 2, Mandatna pitanja, nakon izvješća Mandatnog povjerenstva, svoj mandat, iz osobnih razloga, u mirovanje je stavio vijećnik Mario Pejić za čijeg je zamjenika člana imenovan Ilija Kutlić koji je danas položio vijećničku prisegu.

Osim aktualnih tema raspravljalo se danas i o županovom radu u drugoj polovici 2021. godine. Razdoblje od srpnja do prosinca obilježila je epidemija, ali se, kako je župan istaknuo, nisu zaustavila ulaganja u poljoprivredu i gopodarstvo. Sa 19 glasova za i 13 suzdržanih, Izvješće o radu župana je i usvojeno. 

Svoj mandat, iz osobnih razloga, u mirovanje je stavio vijećnik Mario Pejić za čijeg je zamjenika  imenovan Ilija Kutlić koji je danas položio vijećničku prisegu. 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara