Održana 15. trka "Božićni čaj na Savi"

Prema tradiciji na drugi dan Božića Trkački klub BraCe održao je svoju manifestaciju Božićni čaj na Savi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.12.2018
Održana 15. trka "Božićni čaj na Savi"


 Ovaj događaj nije utrka te se trči rekreativno od Bazena Vijuš pa do Poloja i nazad. Ovo je ujedno posljednji događaj koji organiziraju BraCe, dok do kraja godine imaju još jednu aktivnost, ali ona je izvan grada i županije.

Vrijeme je i ove godine bilo na strani svih onih koji su nastupili na 15. Božićnom čaju na Savi koji je inicirao Duško Šetka tada predsjednik Saveza sportske rekreacije Sport za sve. Uz njega na 1. Božićnom čaju na Savi koji se održao 2003. godine bili su: Branko Spajić, Peter Tot – Đerđ, Branko Trlek, Lucija Rksanović, Branko Ivanović i Pejo Gusak koji je ove godine bio zadužen za pripremanje čaja.

Bilo je godina kada se trčalo po: snijegu, magli, mrazu pa i kiši, dok je unazad posljednjih nekoliko godina stalno dobro vrijeme. Stoga je ove godine odaziv svih sudionika bio solidan te ih je ukupno nastupilo 75, dok je bilo 30 žena i djevojaka, ali i djevojčica. Tako je najmlađa na ovogodišnjem Božićnom čaju na Savi bila Maja Mikić rođena 2011. godine, dok je najstariji Ivan Salantić 1949. godište.

Među sudionicima je bilo trkača iz Osijeka, Velike Kopanice, Oriovca, Sibinja i naravno najviše iz Slavonskog Broda. Dominirali su predstavnici Škole trčanja Slavonski Brod kojih je uz članove TK Brace i bilo najviše.

Premda Božićni čaj na Savi nije utrka od početka se izdvojila skupina u kojoj je u vodstvu bio Brođanin Mladen Palenkić koji radi u Njemačkoj, ali je preko praznika došao u svoj rodni grad. Na kraju je u završnici posustao, dok je prvi u cilj ušao mladi Fran Jelić koji je imao vrijeme 23,3.

Odmah iza Frana Jelića na 2. mjesto se s vremenom 23,5 plasirao Matko Bednjanec, dok je spomenuti Mladen Palenkić bio treći. Kod žena su u cilj s istim vremenom 25,02 ušle Ana Buzov Jelić i Kristina Princip, dok je Klaudija Folk – Hećimović bila treća. S ovim događajem TK BraCe zaključuje godinu s organizacijom svojih aktivnosti.

Do kraja godine članovi TK BraCe ove subote, 29. prosinca imaju posljednju aktivnost u ovoj godini i to nastup na Memorijalnoj utrci u Pakracu.

Zadnje vijesti

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

Nogometaši Marsonije sutra dočekuju NAŠK iz Našica

Uhvaćeni provalnici u četiri obiteljske kuće

VIJESTI

Ulaganja u kvalitetniji sustav zaštite i spašavanja

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema