Održana 15. Smotra pučkih igrokaza u Sikirevcima

Veseli početak još jedne godine uz najbolje pučke komedije. Sinoć u Sikirevcima i službeno je otvoreno 54. Brodsko kolo i to 15. Smotrom pučkih igrokaza.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.01.2018
Održana 15. Smotra pučkih igrokaza u Sikirevcima


 A njih ukupno pet izvela su folklorna društva na ovogodišnjoj smotri. "Žene s osmijehom" nasmijale su publiku s uvijek aktualnom pričom o snaji i svekrvi. A, Udruga "Sve lipo" iz Srednjeg Lipovca s anegdotama o prvom televizoru u selu.  Uskraćeni nisu ostali ni ljubitelji sapunica. Prva i za sada jedina iz radionice Mate Baboselca i njegovih kripoštola 2018. godine, u svom 7. nastavku - Šokačka safunica. Monolog autora Zvonimira Toldija pod nazivom "Kad se Bara udavala" izvela je iskusna i nagrađena Marica Grgurević.

Domaćini i suorganizatori predstavili su se s najmlađima: nastupila je dječja folklorna skupina KUD-a Sloga iz Sikirevaca. Publiku je zabavio i KUD iz Drežnika sa"sistematskim pregledom". A, sve su začinili i pjevači "Divandžije" iz Svilaja. 
 
U svakoj šali pomalo i istine. Tako je i s pučkim napjevima i igrokazima.  Iako smotra nije natjecateljskog karaktera svake godine organizacijski odbor dodjeljuje priznanja onima koji su najbolje odradili svoj glumački posao. Najboljom glumicom ovogodišnje smotre tako je proglašena Eva Janeš iz 'Matinih kripoštola', dok je priznanje najboljeg glumca pripalo Antunu Milaku iz Drežnika i to za ulogu doktora u predstavi.
 
Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika