Održan susret požeškog biskupa i hrvatskih branitelja

U pripravi za 13. hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj, požeški biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi Nenada Križića, zamjenika načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske i Matu Bubaša, predsjednika HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, voditelje organizacije hodočašća u Voćin, rektora svetišta Ivana Ereiza te druge voditelje i članove braniteljskih udruga s područja Požeške biskupije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.11.2021


 Program je počeo u Dvorani bl. Alojzija Stepinca pozdravnim riječima Nenada Križića i Mate Bubaša koji su ukratko prikazali tijek priprave i organizacije predstojećeg hodočašća hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin 13. prosinca. Potom je biskup Škvorčević uputio riječi dobrodošlice braniteljima zahvalivši im za žrtvu koju su uložili u slobodu domovine te ih ohrabrio istaknuvši kako njihova žrtva za domovinu ima smisao bez obzira što drugi govorili o tome.

Uslijedilo je pojedinačno predstavljanje i obraćanje svakog pojedinog branitelja koji su se osvrnuli na sadašnje stanje te izrekli brige koje ih prate nakon domovinskog rata. Obećali su sudjelovati na hodočašću u Voćin te izrazili zahvalnost za duhovnu i drugu skrb koju Požeška biskupija iskazuje hrvatskim braniteljima i svim drugim dionicima teškog ratnog iskustva. 

Požeški biskup ih je pozvao da kroz molitvu svoje zemaljske horizontalne poteškoće i boli predaju Božjoj vertikali. 

Na samom kraju biskup im je poželio da na hodočašću u Voćin iskažu svoju zahvalnost Bogu i njegovoj Majci, da ondje pronađu svjetlo i snagu te je zaključio riječima.

Susret je završio u požeškoj crkvi sv. Lovre gdje je biskup Škvorčević predvodio molitvu za poginule i preminule hrvatske branitelje kao i za sve one koji trpe zbog posljedica Domovinskog rata. Zazvao je Božji blagoslov na prisutne branitelje i njihove obitelji te izrazio radost zbog skorog ponovnog susreta na hodočašću u Voćinu. 

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu