Održan Međunarodni turnir za žene “Odbojka u srcu”

Sportsko rekreativna udruga „Živim sport“ organizirala je 4. Međunarodni turnir u odbojci za žene pod nazivom „Odbojka u srcu“.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.03.2020


 Po prvu puta turnir je održan u dvorani Vijuš i to u dvije dvorane, maloj i velikoj. Osim toga ovo je bilo prvi put da je na turniru nastupilo 8 ekipa. Uz dvije iz Vukovara te po jednu iz: Osijeka, Velike, Nove Gradiške i Slavonskog Broda tu su bile dvije iz susjedne BiH koje su došle iz Odžaka i po prvi put iz Kaknja. Upravo su Zmajice iz Odžaka svoj nastup završile u skupini u kojoj su poražene od kasnijih finalista Top sporta iz Vukovara i domaće ekipe Živim sport.

Na kraju su Brođanke u vrlo zanimljivom i neizvjesnom susretu došle do pobjede protiv vukovarske ekipe Top sport od koje su u skupini poražene s 2:1. Sada im je domaćin uzvratio na isti način s pobjedom u 3. setu u utakmici u kojoj je za domaće prevaga bila sjajna Kristina Perković.

Tako su finalistice bile zajedno u skupni koju su prolazile po dvije najbolje. U polufinalu je Top sport iz Vukovara s 2:1 bio bolji od Papuka iz Velike, dok su Brođanke s 2:0 svladale osječke Legice. U finalu je prvi set s 25:18 pripao Vukovarkama, dok je domaći Živim sport s 25:20 dobio drugi set za 1:1. Pobjednik turnira tražio se u 3. setu u kojem su Brođanke došle do 14:10 i onda su gotovo izgubile utakmicu. Naime, protivnice su napravile 4 poena za 14:14, ali domaća ekipa uspijeva 2 puta poentirati za 16:14 što im je donijelo naslov na ovogodišnjem rekreativnom turniru „Odbojka u srcu“.

U susretu za 3. mjesto Legice iz Osijeka su s 2:0 u setovima pobijedile velički Papuk. Za slavonkobrodsku Sportsko rekreativnu udrugu „Živim sport“ naslov su uz Irenu Čuguru Ćerić, Anku Glas i Kristinu Perković još izborile: Ivana Kožul, Mirna Matej Švaganović, Sara Radojčić, Ana Lazarov, Marija Zubović, Nataša Kruljac, Dubravka Dorić, Gordana Samardžija i Nikolina Buconjić. Slijedi 15. ožujka turnir u Požegi koji se tradicionalno održava za dan grada.

Zadnje vijesti

35 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

U veljači otvaranje kafića i restorana?

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina