Održan maraton na Petnji BK Festung

U ovoj sezoni Slavonske brdsko – biciklističke lige koja se održava već 11 godina ima upravo i 11 utrka.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 29.09.2019
 Prema ustaljenom običaju nova sezona uvijek počinje s prvom utrkom u slavonskobrodskoj Tvrđavi koju organizira domaći BK Festung. Brođani su bili domaćini i u 8. kolu kada su oko jezera Petnja pripremili maraton utrku koja je jedina tog tipa u ovogodišnjem kalendaru natjecanja.

Na 8. utrci sezone nastupila su 72 sudionika u 8 kategorija iz Hrvatske, Mađarske te BiH. Osim predstavnika klubova iz Slavonije i Baranje tu su bila 2 iz BiH i to iz Banja Luke i Bosanske Gradiške te 3 kluba iz Mađarske. U najjačoj elite kategoriji pobijedio je Matej Skuzin iz Požege koji je ispred drugoplasiranog Sandija Kovačevića  iz Orahovice imao prednost od gotovo 6 sekundi. Jedini predstavnik Festunga bio je Bernard Berić koji je završio na 8. mjestu. Na maratonu Petnja nastupilo je 14 članova iz BK Festung, dok je najbolji rezultat ostvario Domagoj Safundžić koji je pobijedio kod kadeta, dok je u istoj kategoriji treći bio Nino Grabovac.

U ženskoj konkurenciji slavila je Požežanka Marijana Leko ispred svoje sugrađanke Nikoline Skuzin i Petre Klemen iz Virovitice.

Među juniorima je do pobjede došao Dejan Gavrić iz Banja Luke, dok kod veterana postoje 3 kategorije. U onoj od 35 do 45 godina starosti najbolji je bio Mađar Janos Peter Vajda, dok je kod onih od 45. do 55. godina slavio Igor Bajser iz Virovitice ispred Osječanina Slavena Getoša. U najstarijoj veteranskoj kategoriji +55 prvi je ciljem prošao Ivan Udorović iz Orahovice, dok je drugi bio Damir Veger iz Slatine.

Najviše prijavljenih i to njih 19 bilo je u sport kategoriji koja je za rekreativce te je u njoj do pobjede došao Ante Radoš iz Đurđenovca. U ovoj kategoriji nastupila su i 4 vozača koja nemaju klub, već su došli malo probati brdski biciklizam. Među njima je i Igor Bida iz Gromačnika koji je na kraju završio u sredini poretka na 9. mjestu.

Do kraja ovogodišnje Slavonske brdsko – biciklističke lige ostale su još utrke koje se voze u: Virovitici, Osijeku i na kraju u Požegi. Nakon toga bit će poznati pojedinačni pobjednici po kategorijama kao i tko je od klubova u ekipnom plasmanu postao novi prvak lige.

Zadnje vijesti

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

U posljednja 24 sata 5 novooboljelih u županiji

Brodsko-posavski HSS-ovci obilježili 92. godišnjicu smrti Stjepana Radića

VIJESTI

HODOČASNIČKI DAN GOSPI BRZE POMOĆI

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu