Održan festival tenisa mješovitih parova na Klasijama

Prema tradiciji Tenis klub Brod na kraju ljetne sezone održava svoj tradicionalni turnir mješovitih parova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.09.2018
Održan festival tenisa mješovitih parova na Klasijama


 Malo je klubova u Hrvatskoj koji imaju turnir mješovitih parova, dok je ove godine po 10. put održan tzv. festival tenisa. S ovim turnirom klub završava sezonu što se tiče turnira koji se održavaju na tenis terenima Stadiona Klasije.

Ponovno je Tenis klub Brod organizirao svoj tradicionalni turnir koji je specifičan budući je on samo za mješovite parove. U kategoriji do 45 godina nastupilo je 10 parova, a u prvom polufinalu su Vesna Ćosić i Pejo Matković s 8:2 nadigrali Silviju Uzelac iz Virovitice i Vatroslava Šrajera iz Donjeg Miholjca. Zato je neizvjesnije bilo drugo polufinale u kojem su mlada Ivona Riđan i Mario Šlibar s 8:6 bili bolji od Vedrane Dankić i Jasmina Hasića. Daleko brojnija s 24 para bila je kategorija preko 45 godina, a u njoj su u prvom polufinalu Jadranka Barišić i Zvonimir Grško s 8:2 pobijedili Editu Majić i Miroslava Ignjatovića. Njima se u finalu pridružio par Ivan Krajinović i Nataša Ibriks iz Našica koji su s 8:3 svladali bračni par Sanju i Krešimira Gačića.

Ove godine u isto vrijeme bilo je nekoliko turnira pa je izostao dolazak više tenisača i tenisačica iz ostalih krajeva Hrvatske, dok su uz domaće članove kluba tu bili gosti iz: Našica, Donjeg Miholjca i Virovitice poput Silvije Uzelac.

Na ovogodišnjem turniru nastupila je i gošća iz Francuske i to Snježana Karlović Coudot koja je prije 30. godina iz rodnog Slavonskog Broda otišla živjeti u Pariz. Kasnije se zbog kvalitete života od prije nekoliko godina odlučila za život na jugu Francuske.

Tako su na ovogodišnjem turniru nastupila 34 para u dvije kategorije te je ukupno bilo 68 sudionika na 10. festivalu tenisa u mješovitim parovima. Veliku većinu čine rekreativci koji tenis koriste kao zdrav način života što nam je s liječničke strane potvrdio Božo Vujeva koji je član Tenis kluba Brod od njegovih početaka.

U finalu kategorije do 45. godina par Riđan / Šlibar krenuo je silovito te su imali vodstvo od 6:0, da bi par Ćosić / Matković smanjio na 6:4. Međutim, dalje od toga nisu mogli te je ukupna pobjeda s 8:5 pripala velikoj nadi SB tenisa Ivoni Riđan i bivšem rukometašu Mariju Šlibaru. U finalu kategorije preko 45 godina par Krajinović / Ibriks imao je vodstvo od 5:3, da bi jaka kiša prekinula meč. Nastavak je ponudio preokret u kojem su Jadranka Barišić i bivši nogometaš Zvonimir Grško s 8:6 došli do pobjede na turniru mješovitih parova preko 45. godina.

Zadnje vijesti

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

Završen projekt Općine Podcrkavlje "Aktivirajmo se"

Sve veći broj žrtava i svjedoka traži pravnu pomoć

VIJESTI

DANI KRUHA

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

SPORT

Pred Marsom serija zahtjevnih utakmica

Sutra u Novoj Gradiški Sloga dočekuje Marsoniju

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda