Održan boksački memorijal „dr. Aleksandar Jelen“

Boksački klub Posavina Kuna nastavio je tradiciju održavanja Memorijalnih turnira "dr. Aleksandar Jelen".

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.05.2018


 Turnir je osim na dugogodišnjeg predsjednika i liječnika kluba bio i u spomen na sve smrtno stradale i tragično poginule boksače i trenere prije i nakon Domovinskog rata. Osim toga cijeli memorijal održavao se i u sklopu 7. kola Hrvatske boksačke lige na kojoj su bili: mlađi kadeti, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori.

Ove godine je Hrvatski boksački savez spojio parove koji su se prijavili za nastup u Sportskoj dvorani Brod u kojoj je održano 7. kolo lige. Osim toga Boksački klub Posavina Kuna još od 2008. godine krenuo je sa svojom memorijalnom revijom koja je u početku imala nekoliko naziva, da bi petu godinu za redom ova boksačka manifestacija dobila ime po dugogodišnjem predsjedniku i liječniku kluba dr. Aleksandru Jelenu koji je bio veliki zaljubljenik u ovoj sport.

Na turniru su bila prijavljena čak 24 para, međutim, održano ih je 19. Nastupili su boksački iz 13 klubova pa je su tako došli iz 3 splitska kluba, 2 zagrebačka i 3 slavonskobrodska. Uz njih nastupili su boksači iz: Pule, Velike Gorice, Osijeka, Požege i Nove Gradiške. Domaćin i organizator Posavina Kuna imala je 5 svojih boksača među kojima je ostvarena jedna pobjeda i 4 poraza.

Prema tome, jedini je do pobjede od boksača Posavina Kune došao Fran Kevo koji je u kategoriji juniora do 54 kg pobijedio Marina Radića iz Splita. Ujedno je njihova borba proglašena za najborbeniji par na turniru.

Uz Kevu na ovom natjecanju svoje mečeve imala su i preostala 4 boksača iz Posavina Kune koji su poraženi od svojih protivnika i to: Renato Rubil, Gabrijel Ivanković, Mato Vidović i Filip Gusak.

Boksači Radničkog imali su kao i Posavina Kuna te Brod također 5 svojih predstavnika, među kojima su do pobjeda došli: Mato Anušić, Marko Marjanović, Antun Lovaković i Danijel Dukić koji je ujendo dobio nagradu za najmlađeg pobjednika. Boksači Broda od 5 svojih članova imali su 3 pobjede i to: Gabrijel Veočić, Leon Majstorić i Gabrijel Dunđer. Za najbolje tehničara izabran je Vito Kračun iz zagrebačkog Gladijatora, dok je za najuspješnijeg boksača ovog natjecanja proglašen Požežanin Lovro Šojat.

Ovo natjecanja za sve boksače bila je odlična provjera za Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore te seniore koje će se od 25. do 27. svibnja održati u Zagrebu.

Zadnje vijesti

Marsonia napravila preokret i slavila protiv Mladost

Civilni stradalnici Domovinskog rata još čekaju svoja zakonska prava; država poručuje: budite strpljivi

Održana 2. Memorijalna biciklijada

VIJESTI

16. SUSRET SJEĆANJA NA DJECU POGINULU U DOMOVINSKOM RATU

Civilni stradalnici Domovinskog rata još čekaju svoja zakonska prava; država poručuje: budite strpljivi

FOTO GALERIJA

Gradska knjižnica obilježila 70 godina osnutka i rada

Promotivna i svaka druga simbolika povezanosti gradova stradalnika, Vukovara i Slavonskog Broda

Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije

Tri zlata u Splitu za brodski karate

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji