Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Na Stadionu uz Savu u Slavonskom Brodu, u organizaciji Škole nogometa Marsonija, odigran je tradicionalni 6. Međunarodni turnir limača koji je ove godine dobio naziv „Josip Weber“. Nastupili su limači, igrači rođeni 2007. i 2008. godine te limačići koji su 2009. godište i mlađi. Na kraju su najviše pokazali limači Vojvodine iz Novog Sada i limačići Željezničara iz Slavonskog Broda. U dvije kategorije nastupilo je 57 ekipa iz tri države. Osim iz Hrvatske, tu su bili predstavnici iz Srbije te BiH, dok su izostali najavljeni Mađari iz Siklosa i Slovenci iz Vipave. Osim klubova iz Brodsko – posavske, tu su bili i oni iz Požeško – slavonske županije kao i vinkovačka Cibalia. Ovogodišnji turnir otvorila je Irena Weber, supruga pokojnog Josipa čije će ima ubuduće ovaj turnir nositi sve dok se bude održavao.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.06.2018
Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"


 Među favoritima kod limača koji su 2007 i 2008. godište bila je novosadska Vojvodina koja prošle godine nije došla braniti naslov, međutim, sada ponovno imaju jako dobru ekipu.  Kao i svake godine jako dobar odaziv ekipa bio je iz susjedne BiH pa su tako došli klubovi iz: Sarajeva, Tuzle, Zenice, Doboja, Žepča, Dervente, Odžaka, Matića, Teslića, Gornje Dubice i Bosanskog Broda.

 
Kod limača koji su 2007. i 2008. godište nastupile su 32 ekipe, a u finalu se u susretu između Vojvodine i slavonskobrodskog Željezničara pobjednik tražio na penale. Ljubičaste je prvo u regularnom vremenu u vodstvo doveo Leon Šošić, da bi na 1:1 za Novosađane rezultat poravnao Vuk Roganović. U penalima je Vojvodina s 3:2 bila bolja te je nakon 2. godine ponovno osvojila 1. mjesto na ovom turniru. Za 3. mjesto je Marsonia s 2:0 golovima Ivana Mitrovića i Svena Sudića svladala Fortunu iz Zenice. 
 
U kategoriji limačića koji su 2009. godište i mlađi bilo je prijavljeno 25 ekipa. U finalu kod limačića nije bilo neizvjesnosti budući je slavonskobrodski Željezničar sa 4:0 nadigrao Mladost iz Pavlovaca. Dvostruki strijelci za mlade Ljubičaste bili su Marko Orlović i Josip Cipar. Za 3. mjesto je Slavonac iz Bukovlja s 2:1 bio bolji od Marsonije. Oba gola za Slavonac dao je Matijas Kuprešak, dok je Danijel Rubil bio strijelac za limačiće Marsonije. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

Beauty lounge RITUAL by Marko Zirdum pretvara snove o sjajnoj i njegovanoj kosi u stvarnost

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi