Održan 6. Međunarodni košarkaški turnir „Sveti Nikola“

Nešto kasnije kad je i datum obilježavanja Svetog Nikole, Košarkaški klub Brod održao je svoj tradicionalni istoimeni međunarodni turnir koji je ove godine doživio svoje 6. izdanje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.12.2018


 Na prvih 5 turnira nastupale su djevojke i djevojčice, dok su na ovogodišnjem bili i dječaci budući klub od sada ima i muške ekipe u uzrastima kadeta i pretkadeta.

Na 8. Međunarodnom košarkaškom turniru „Sveti Nikola“ uz domaćina nastupile su dvije ekipe iz susjedne BiH Livno i Kostajnica te KA Osijek. Sve one došle su s nekoliko svojih uzrasnih kategorija tako da se igralo u velikoj, ali i maloj dvorani u kojoj su bili najmlađi. Turnir je otvorila proslavljena Razija Mujanović, nekada sjajna igračica koja danas nije u košarci, a koja je na poziv svoje suigračice iz bivše reprezentacije Kornelije Kvesić došla uveličati ovaj turnir.

Nakon otvorenja turnira Razija Mujanović dugo je svim mladim sudionicima dijelila autograme te se s njima fotografirala. Premda ju dječaci i djevojčice nisu gledali na parketu na otvorenju su upoznati s činjenicom da je ona prva i jedina žena s prostora bivše države koja je ušla u Kuću slavnih.

Tradicionalno na sve turnire koje organizira KK Brod dolazi ekipe iz susjedne BiH – Kostajnica koja je nastupila s djevojkama koje su 2005. godište i mlađe. 

Prvi put na ovom turniru nastupilo je Livno koje je došlo s djevojkama 2005. godište i mlađe te dječacima koji su rođeni 2004. godine i mlađi. Naravno da je za dolazak Livna najzaslužniji trener Broda Krunoslav Rimac koji je rođeni Livnjak.

Na kraju je Livno kod djevojaka osvojilo 1. mjesto s dvije pobjede protiv Broda i Kostajnice, dok su kod dječaka doživjeli oba poraza od KA Osijek i domaćina turnira.

U maloj dvorani igrali su najmlađi, dječaci i djevojčice koji su članovi klupskih školi košarke od godišta 2007. do 2011, a za njih je bila zadužena Kristina Pehar.

Najmlađi su igrali mini basket, dok su tu trebali biti i gosti iz Kostajnice, međutim, roditelji nisu na put po lošem vremenu pustili tako malo djecu bez njihove pratnje. Stoga su se međusobno sastale klupske škole košarke iz Osnovnih školi „Bogoslav Šulek, „Ivan Goran Kovačić“ i „Hugo Badalić“.

Kod pretkadeta koji su 2004. i 2005 godište naslov je osvojio Brod, druga je KA Osijek, a treće Livno. Za najboljeg igrača proglašen je domaći Ivan Tolić, dok je to kod djevojaka Nina Novak također članica Broda koji je u ovoj kategoriji zauzeo 2. mjesto iza Livna.

Zadnje vijesti

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

Crni petak za Dubrovnik i Osijek

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću