Održan 3. Zimski dvoranski Legen kup

Seriju zimskih malonogometnih dvoranskih turnira nastavila je Škola nogometa Legen koja je u Sportskoj dvorani Brod održala svoj tradicionalni 3. Zimski Legen kup.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.01.2020
 Natjecanje je održano u 3 najmlađe dobne kategorije i to za limačiće, limače i mlađe pionire. Najuspješnija bila je Marsonia koja je osvojila naslove kod limačića i limača, dok je kod mlađih pionira bila treća. Preostalo 1. mjesto kod mlađih pionira otišlo je gostima iz Požeško – slavonske županije, Dinamu iz Vidovaca i Dervišage.

Ukupno je na 3. Zimskom dvoranskom Legen kupu u 3 kategorije nastupilo 47 ekipa koje su došle iz 18 klubova. Tako su uz domaćina Legen još nastupile gradske ekipe: Marsonia, Željezničar, Budainka Kolonija, Podvinje, Vinogorac, Viktorija i Graničar Brodski Varoš. Od klubova iz županije došli su iz: Bukovlja, Sibinja, Brodskog Stupnika, Starog Slatinika, Gornje Vrbe, Kaniže, Batrine i Rešetara te dvije ekipe iz susjedne Požeško – slavonske županije koje su došle iz Kaptola i Vidovaca. 

U najmlađoj kategoriji limačića koji su 2011. i 2012. godište nastupilo je 14 ekipa, dok je u finalu Marsonia sa 6:0 nadigrala Podvinje. Lovro Bošnjak je za ekipu trenera Stjepana Smajića postigao 2 gola, dok su po 1 dali: Luka Kocijan, Antonio Čorak, Patrik Jaki i Niko Mikec.

Kod limačića Željezničar je osvojio 3. mjesto nakon što je bolje izvodio penale protiv Svačića iz Starog Slatinika. U limačima za igrače rođene 2009. i 2010. godine bilo je 15 sastava, dok su finale izborili Marsonia i Željezničar.

Finale limača bilo je neizvjesno, a u utakmicu je bolje ušao Željezničar koji je s 2 gola odličnog Matiasa Kuprešaka imao vodstvo od 2:0. Činilo se kako će mladi Ljubičasti doći do pobjede, a onda su proigrali limači Marsonije. Prvo je nakon dobrog solo prodora Luka Rimarčuk smanjio na 2:1, da bi Karlo Miloš svojim prvim golom na turniru izjednačio na 2:2. Pobjedu Bijelo – crnima osigurao je nakon lijepe akcije vrlo zapaženi Andrej Bošnjak koji je zabio za konačih 3:2.

Za 3.mjesto u limačima Podvinje je s 1:0 bilo bolje od Budućnosti iz Rešetara. Najstarija kategorija na ovom turniru bili su mlađi pioniri koji su 2008. i 2009. godište te su oni bili najbrojniji na turniru. Među 18 ekipa finale su izborili Dinamo iz Vidovaca i Dervišage te Željezničar. 

Finale kod mlađih pionira bilo je izjednačeno te je u regularnom vremenu završilo bez pobjednika 1:1. Za Dinamo iz Vidovaca i Dervišage pogodak je postigao Viktor Jelavić, dok je strijelac za Željezničar bio Antonio Laćen. U izvođenju penala uspješniji sa 7:6 bili su gosti iz Požeško – slavonske županije, dok je za 3. mjesto Marsonia s 1:0 pobijedila Vinogorac iz Brodskog Vinogorja. 

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama