Održan 3. Kros u Tvrđavi - pista edition, trčalo 200-ak trkača i trkačica

Danas je u Slavonskom Brodu održano treće izdanje Krosa u Tvrđavi, na Jelas pisti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.06.2020
Održan 3. Kros u Tvrđavi - pista edition, trčalo 200-ak trkača i trkačica


 Ove godine 200-tinjak je trkačica i trkača svoje korake pustilo na pisti aerodroma na Jelasu. Nemogućnost korištenja Tvrđave Brod nije poljuljala entuzijazam organizacijskog tima utrka UMK Mazatora koji su uljepšali vikend brojnim Brođankama i Brođanima organiziranjem neobične utrke na neobično simpatičnom mjestu. Trkači su na putu do cilja morali prijeći brojne prepreke te hrabro odgovoriti na sve izazove staze Krosa duge 4 i 8 kilometara.

U utrci na 4 kilometra, prvi je u ciljnu ravninu sletio Vedran Kelemen, a za medalju zlatnog sjaja mu je trebalo 14:50min, drugoplasirani je bio Davor Topalović s vremenom 14:56min, dok je brončanu medalju kući ponio Dejan Jakeljić (BiH), a koji je 4 000 zahtjevnih metara pretrčao za 14:58min. 

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Ankica Pavlović s vremenom 19:46min, drugoplasirana je bila Manda Orkić s vremenom 20:04min, dok je trećeplasirana bila Martina Stanić s vremenom 20:10min.

U utrci na 8 kilometara pobjeda je otišla u ruke Dejana Radanca koji je dionicu dugu 8 000 metara pretrčao za 29:06min. Drugoplasirani je bio Ivan Bičanić s vremenom 29:59min, a trećeplasirani Zrinoslav Kekez s vremenom 30:04min.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Dejana Slabinac s vremenom 38:20min, drugoplasirana je bila Romina Antunović s vremenom 41:37min, dok je trećeplasirana bila Vesna Janković s vremenom 41:41min.

Udruga Kultura tijela i brodski Mazatori znaju gdje je rasadnik talenata i tko su biseri brodskog sporta pa su tako za klince i klinceze organizirali utrke na 100 m, 200 m, 400 m i 800 m. Važno je pobjediti, ali još je važnije od najranijih dana djecu usmjeriti prema misli da je vrijeme i plasman relativna stvar. Svakog od trkačica i trkača koji su doletjeli do ciljne ravnine organizatori su nagradili finišerskom medaljom te time pokazali da je sport više od pojedinačne pobjede, da su ovakva događanja izvor radosti i onoga čega imamo svakim danom sve manje i manje, zajedništva.

Do sljedeće godine i novog izdanja Krosa (nadaju se u Tvrđavi) marljivo trenirajmo i usudimo se sljedeće godine poletjeti sa starta četvtog izdanja Krosa, ali ne prema postolju i medalji, već prema sebi!

Zadnje vijesti

Matej Matijević realizirao novi spot za 25. najboljeg EDM producenta na svijetu

169 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Suzana Šarić -put od radijske voditeljice do Immobilienkauffrau

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu