Održan 26. Memorijalni karate kup Slavonski Brod 2019.

U nedjelju 20.10.2019. godine u dvorani Vijuš, Slavonski Brod, održan je 26. po redu Memorijalni Međunarodni karate kup "Slavonski Brod 2019." a koji se održava u spomen na poginule članove kluba. Karate kup organiziran je pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda i Brodsko Posavske Županije. Natjecanje je otvorila Tea Tomas, zamjenica gradonačelnika Grada Slavonskog Broda.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.10.2019
Održan 26. Memorijalni karate kup Slavonski Brod 2019.
 Na memorijalu nastupile su  ekipe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Srbije i Hrvatske s oko 690 prijavljenih natjecatelja. U cjelodnevnom  programu mogle su se vidjeti odlične borbe a posebno su se istakli reprezentativci država učesnica turnira. Karate klub Slavonski Brod  s  21 odličjem ( osam prvih, pet drugih i osam trećih mjesta),  ostvarenih u  46  pojedinačnih nastupa, u ukupnom poretku zauzeo je drugo mjesto. Prvo mjesto  osvojila je ekipa Tuzlanskog kantona. Treće mjesto osvojila je ekipa Travnik GS-TMT,  a četvrto mjesto Slovak National Team. Poslastica cjelodnevnog natjecanja  bio je susret reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u kojem je Hrvatska ekipa bila uspješnija. U sastavu Hrvatske reprezentacije nastupili su svi članovi ekipe koja je na prošlom Europskom prvenstvu zauzela treće mjesto na čelu sa aktualnim svjetskim prvakom Ivanom Kvesić. Reprezentacija Hrvatske je u Slavonskom Brodu imala pripreme u periodu  18 do 20.10.2019, te kao završnu provjeru i nastup na karate kupu.

Za brodske karataše prva mjesta osvojili su  Matea  i  Mihael Ećimović, Adrijan Jagnjić, Borna Kujundžič, Luka Birač, Nikola Birač, Ana Lujić, Gita Turčinović.

Drugi su bili  Leo Lamešić,  Nikola Birač (učenici), Karla Jurić, Maria Leona Ećimović, Matea Ećimović (seniorke).

Treća mjesta osvojili su  Domagoj Lukinić, Luka Birač, Ana Lujić, Eva Fišer, Niko Kovačević, Roko Križanović, Dani Avdagić. Ivan Perković osvojio je prvo mjesto u  kategoriji slijepih i slabovidnih.

Karate klub se i ovaj puta pokazao kao dobar domaćin a najmlađi sportaši  kluba dobili su priliku da pred domaćom publikom pokažu do sada stečeno znanje i vještine.  Matea i Mihael Ećimović, Borna Kujundžić Luka i Nikola Birač potvrdili su svoju kvalitetu.  Za kraj pohvala svim članovima kluba od sportaša za odlične nastupe do roditelja za nesebičnu pomoć u organizaciji  26. Memorijalnog Međunarodnog karate kupa " Slavonski Brod 2019.".

Ukupan broj prijava: 663
Ukupan broj natjecatelja: 552
Ukupan broj klubova: 67
Ukupan broj država: 5

 

Država Broj klubova
01. CROATIA CROATIA 45
02. BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA 17
03. SERBIA SERBIA 1
04. SLOVAKIA SLOVAKIA 2
05. SLOVENIA SLOVENIA 2

Zadnje vijesti

Mile Maras najbolji senior, Stjepan Damjanović junior na šahovskom turniru povodom Dana pobjede

Nogometaši Omladinca iz Gornje Vrbe lako sa Slobodnicom

Počela „Oluja“- najsjajnija vojna operacija u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu