Održan 2. Zimski dvorani kup NK Podvinja

Sada već prema tradiciji Omladinska nogometna škola „Franjo Zvonarević“ iz Podvinja po drugi put organizirala je malonogometni dvoranski turnir koji je imao naziv „Zimski Kup 2019“.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.01.2019


 Na dvodnevnom natjecanju nastupile su 3 mlađe uzrasne dobne kategorije i to: limačići, limači i mlađi pioniri. Ukupno je u sve 3 kategorije bila 41 ekipa što je jedna više nego prošle godine na prvom turniru, dok je nastupilo oko 400 mladih nogometaša.

Na 2. Zimskom Kupu osim domaćina Podvinja nastupili su uglavnom gradski klubovi: Marsonia, Željezničar, Amater, Budainka Kolonija, Vinogorac, Škola nogometa Legen i Graničar iz Brodskog Varoša. Sa zapadnog dijela županije došle su Škole nogometa Sibinj i Slobodnica, a s istočnog dijela Slavonac Bukovlje, Zvonimir iz Donje Vrbe i Škola nogometa NOPO iz Gornje Vrbe.

U kategoriji mlađih pionira koji su 2006 i 2007. godište bilo je 13 klubova, dok je u finalu prva ekipa Željezničara s 1:0 bila bolja od ŠN Sibinj. Treća je bila druga ekipa Željezničara igrači koji su 2007. godište. Pobjednička ekipa ima u Tomislavu Čaldareviću najboljeg igrača, a u Adrianu Čondriću najuspješnijeg vratara. Među limačima koji su rođeni 2008. i 2009. godine bilo je 15 sastava, a tu je u finalu Slobodncia s 1:0 svladala Školu nogometa Sibinj koja je tako poražena minimalno u oba finala. Limačima Marsonije pripalo je 3. mjesto, dok je Ivano Safundžić iz Sibinja najbolji igrač, a Matija Lolić iz Podvinja najzapaženiji vratar. Limačići koji su 2010. i 2011. godište bili su najmlađa kategorija na ovom turniru.

Kao i kod mlađih pionira i u kategoriji limačića bilo je 13 ekipa, dok su finale izborili prva postava Marsonije i Željezničar, dok su za 3. mjesto igrali Vinogorac i druga ekipa Marsonije.

Na kraju je Željezničaru kod limačića pripao naslov pobjednika ispred prve ekipe Marsonije, dok je Vinogorac treći. Za najboljeg igrača proglašen je Josip Cipar iz Željezničara, dok je njegov suigrač Gabrijel Vukasović najuspješniji golman. 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet