Održan 19. Memorijalni turnir UHDDR-a

I ove godine je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podružnica Brodsko – posavske županije organizirala svoj tradicionalni Memorijalni malonogometni turnir. On se održava u spomen i sjećanje na sve poginule dragovoljce i branitelje iz Brodskog – posavske županije. Turnir je ujedno i uvod u dane kada se cijela Hrvatska prisjeća svih žrtava u Vukovaru među kojima su bili i oni koji su članovi udruga koje su nastupile na ovogodišnjem turniru.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.11.2017
Održan 19. Memorijalni turnir UHDDR-a


Za razliku od prijašnjih 18 održanih turnira koji su svi bili na Stadionu Klasije, ovogodišnji je prebačen u Sportsku dvoranu Brod. Ta ideja pokazala se kao odlično rješenje te će se ubuduće ovi turniri koji se održavaju u ovom mjesecu održavati u dvorani. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 10 ekipa koje su sve došle s područja Slavonije i Baranje.

Među 10 ekipa najbrojnije bile su domaća Brodsko – posavska i Požeško – slavonska županija koje su imale po 3 momčadi u natjecanju. Tako su za domaće nastupili prošlogodišnji pobjednici UHDDR Brodsko – posavske županije te dvije ekipe s pozivnicama Delta color i Opća bolnica "dr. Josip Benčević". Od sastava iz Požeško – slavonske županije nastupili su gradovi: Pleternica, Kutjevo i Požega.

Prošle godine na ovom memorijalnom turniru nisu nastupile ekipe iz Vukovara, dok su se sada ekipirali te su došli s dvije postave.

Kao i Vukovarsko – srijemska i  Osječko – baranjska županija na ovom turniru imala je dvije ekipe, međutim, svi oni ističu da im rezultat nije u prvom planu. Za njih je važno da se okupljaju te da kroz sport održavaju ova druženja.

Spomenimo da je 10 ekipa u natjecanju u početku bilo podijeljeno u dvije skupine po 5. Igralo se svatko sa svakim dok su prve dvije iz svake skupine išle u polufinale. Obje polufinalne utakmice odlučivali su penali. Tako je UHDDR Brodsko – posavske županije nakon 0:0 protiv Opće bolnice "dr. Josip Benčević" dobio na penale s 9:8. U drugom polufinalu Delta color i Kutjevo odigrali su 1:1, a onda su Brođani sa 6:5 bili uspješniji nakon udaraca sa 6 metara. Niti u finalu u regularnom dijelu između branitelja naslova UHDDR-a Brodsko – posavske županije i Delta colora nije bilo golova. Ponovno su odlučivali penali te su i ovoga puta igrači Delta colora bili uspješniji za prvi naslov u svom prvom nastupu na ovom turniru. Za 3. mjesto je Opća bolnica "dr. Josip Benčević" nakon što je na poluvremenu gubila s 1:0 u nastavku došla do preokreta i pobjede s 3:1. Za najboljeg vratara izabran je prema očekivanju Hrvoje Prislinger iz Delta colora koji je među najzaslužnijima za 1. mjesto, dok je Drago Pavić iz UHDDR-a Brodsko – posavske županije sa 7 golova najučinkovitiji strijelac ovogodišnjeg turnira.

 
Zadnje vijesti

Uspješan vikend Brođana u Osijeku

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

Zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće na području Broda

VIJESTI

Dvoje teže ozlijeđenih, pješakinja i vozačica

Zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće na području Broda

NAJČITANIJE DANAS

Bravo!!!

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

FOTO GALERIJA

Tri medalje za Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom

Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Potpisani Sporazumi o suradnji na razvoju širokopojasnog interneta

Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Borna Čengić i Borna Mađarević uspješni na Prvenstvu Hrvatske