Održan 19. Memorijalni turnir UHDDR-a

I ove godine je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podružnica Brodsko – posavske županije organizirala svoj tradicionalni Memorijalni malonogometni turnir. On se održava u spomen i sjećanje na sve poginule dragovoljce i branitelje iz Brodskog – posavske županije. Turnir je ujedno i uvod u dane kada se cijela Hrvatska prisjeća svih žrtava u Vukovaru među kojima su bili i oni koji su članovi udruga koje su nastupile na ovogodišnjem turniru.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.11.2017
Održan 19. Memorijalni turnir UHDDR-a


Za razliku od prijašnjih 18 održanih turnira koji su svi bili na Stadionu Klasije, ovogodišnji je prebačen u Sportsku dvoranu Brod. Ta ideja pokazala se kao odlično rješenje te će se ubuduće ovi turniri koji se održavaju u ovom mjesecu održavati u dvorani. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 10 ekipa koje su sve došle s područja Slavonije i Baranje.

Među 10 ekipa najbrojnije bile su domaća Brodsko – posavska i Požeško – slavonska županija koje su imale po 3 momčadi u natjecanju. Tako su za domaće nastupili prošlogodišnji pobjednici UHDDR Brodsko – posavske županije te dvije ekipe s pozivnicama Delta color i Opća bolnica "dr. Josip Benčević". Od sastava iz Požeško – slavonske županije nastupili su gradovi: Pleternica, Kutjevo i Požega.

Prošle godine na ovom memorijalnom turniru nisu nastupile ekipe iz Vukovara, dok su se sada ekipirali te su došli s dvije postave.

Kao i Vukovarsko – srijemska i  Osječko – baranjska županija na ovom turniru imala je dvije ekipe, međutim, svi oni ističu da im rezultat nije u prvom planu. Za njih je važno da se okupljaju te da kroz sport održavaju ova druženja.

Spomenimo da je 10 ekipa u natjecanju u početku bilo podijeljeno u dvije skupine po 5. Igralo se svatko sa svakim dok su prve dvije iz svake skupine išle u polufinale. Obje polufinalne utakmice odlučivali su penali. Tako je UHDDR Brodsko – posavske županije nakon 0:0 protiv Opće bolnice "dr. Josip Benčević" dobio na penale s 9:8. U drugom polufinalu Delta color i Kutjevo odigrali su 1:1, a onda su Brođani sa 6:5 bili uspješniji nakon udaraca sa 6 metara. Niti u finalu u regularnom dijelu između branitelja naslova UHDDR-a Brodsko – posavske županije i Delta colora nije bilo golova. Ponovno su odlučivali penali te su i ovoga puta igrači Delta colora bili uspješniji za prvi naslov u svom prvom nastupu na ovom turniru. Za 3. mjesto je Opća bolnica "dr. Josip Benčević" nakon što je na poluvremenu gubila s 1:0 u nastavku došla do preokreta i pobjede s 3:1. Za najboljeg vratara izabran je prema očekivanju Hrvoje Prislinger iz Delta colora koji je među najzaslužnijima za 1. mjesto, dok je Drago Pavić iz UHDDR-a Brodsko – posavske županije sa 7 golova najučinkovitiji strijelac ovogodišnjeg turnira.

 
Zadnje vijesti

Ugovor za Đuro Đaković Specijalna vozila u vrijednosti od 46 milijuna kuna

Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

VIDEO Posljednjih noći Brođani bez mirnog sna

SPORT

U nedjelju posljednja provjera

Još tjedan dana do početka sezone za nogometaše Zvonimira iz Donje Vrbe

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dograđena i obnovljena vjeronaučna dvorana u župi Podcrkavlje

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici