Održan 10. Memorijal "Sjećanje na Dejana"

Ove godine rukometni memorijal "Sjećanje na Dejana" doživio je svoje 10. izdanje.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.09.2021


  Ukupno je u kategorijama djevojčica i dječaka bilo 57 ekipa, dok su osim hrvatskih klubova tu još bili i oni iz susjednih zemalja Srbije te BiH. Turnir je trajao 3 dana te se igralo u 4 dvorane i na 2 vanjska igrališta. Ukupno je bilo 8 kategorija i to 4 za djevojčice i 5 za dječake, dok je tu bio i mini rukomet.

Na ovogodišnjem 10. Međunarodnom rukometnom Memorijalnom turniru „Sjećanje na Dejana“ kojem je domaćin bio ŽRK Brod ukupno je odigrano 145 utakmica u 8 kategorija. Igralo se u dvorana Brod i Vijuš te u Garčinu i Novoj Kapeli, dok su za mini rukomet korišteni vanjski travnati tereni na Livadi i ispred dvorane Brod. Nastupilo je 26 muških i 21 ženska ekipa te njih 10 u mini rukometu. Djevojke su igrale u godištima za 2005. 2007. i 2009. dok su dječaci imali kategoriju više te su bili u 2004, 2006, 2008 i 2010 godištu.  

Ukupno je u 57 ekipa nastupilo 769 igrača koji su došli iz: Zagreba, Metkovića, Sesveta, Siska, Osijeka, Vinkovaca, Županje, Đakova, Cerne, Ivankova, Mikanovaca, Iloka,  Požege, Orahovice,  Valpova, Darde, pa one izvan Hrvatske koje su došle iz: Zenice, Ljubuškog, Gornjeg Vakufa i Novog Sada. Iz Brodsko – posavske županije uz rukometašice Slavonke iz Nove Gradiške nastupile su i djevojke iz Donjih Andrijevaca, dok je tu bila u obje kategorije i RA "Dejan Krtolica" te ženski i muški Rukometni klub Brod.

U najstarijoj kategoriji na turniru za dječake koji su 2004. godište do naslova je došla Mehanika iz Metkovića koja je u finalu s 21:13 bila bolja od Čelik juniora iz Zenice. Za 3. mjesto su mladi rukometaši Broda s 20:19 svladali Ivana iz Mikanovaca.

Posebno zanimljiv bio je turnir kod djevojaka u najstarijoj kategoriji za 2005. godište. Odlična utakmica odigrana je u polufinalu između zagrebačke Lokomotive i Osijeka koji je s pobjedom od 25:15 otišao u finale. U drugom polufinalu rukometašice Broda su s 19:18 svladale Dardu.

Na kraju je u finalu za 2005. godište kod djevojaka Osijek s 20:18 pobijedio Brod, dok je Lokomotiva s 20:16 sladala Dardu u borbi za 3. mjesto na ovogodišnjem Memorijalnom turniru "Sjećanje na Dejana".

Kod dječaka za 2006 godište do naslova je došao Ivan iz Mikanovaca ispred Đakova i vinkovačke Spačve. Zato su Đakovčanke slavile u 2007. godištu pobijedivši u finalu Sesvete, dok je za 3. mjesto Sisak bio bolji od Broda. U 2008. godištu za dječake naslov je ponovno pripao Ivanu iz Mikanovaca, drugi je bio Metković, a treći Osijek. Kod djevojčica za igračice koje su rođene 2009. godine najviše uspjeha imala je Orahovica koja je u finalu bila bolja od Slavonke iz Nove Gradiške, dok je za 3. mjesto Darda svladala Donje Andrijevce. U najmlađoj kategoriji na turniru za dječake koji su 2010. godište ponovo je najbolji bio Ivan iz Mikanovaca ispred Đakova i Izviđača iz Ljubuškog.

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta