Održan 1. Ljetni dječji nogometni "Legen kup 2019"

Škola nogometa Legen nakon svog tradicionalnog dvoranskog turnira odlučila se na organizaciju i ljetnog natjecanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.08.2019


 To je povezano s vanjskim terenom na kojem sada Legen radi tako da mogu organizirati ljetni turnir. Tako se 1. dječji ljetni nogometni Legen kup održao na igralištu u Brodskom Varošu za uzrast limačića, limača i mlađih pionira.

Na 1. dječjem ljetnom nogometnom Legen kupu u 3 kategorije nastupilo je 36 ekipa iz 19 klubova. Sve one došle su iz svih 5 slavonskobaranjskih županija. Tako su uz domaće klubove iz grada i županije tu bili Rezovac i Orahovica iz Virovitičko – podravske županije, pa osječki Grafičar Vodovod, Andrijaševci pokraj Vinkovaca te Kaptol, Vidovci i Dervišaga s požeškog područja. Upravo će 1. rujna biti godinu dana kako je Škola nogometa Legen s Hebranga prešla u Brodski Varoš.

U najmlađoj kategoriji limačića koji su 2011. godište i mlađi nastupilo je 9 ekipa, dok su u prednatjecanju po grupama najviše pokazali: slavonskobrodski Željezničar, Budainka Kolonija, Graničar (Brodski Varoš) i Marsonia.

Vremenski uvjeti za sve sudionike bili su soldini, dok su mladi nogometaši preko ljeta igrali i po većim vrućinama. Oni se previše ne žale na vremenske uvjete, već je njima samo do igre.

Na kraju Roko Vidaković nije bio u pravu budući su limačići Marsonije u polufinalu sa 4:0 nadigrali Željezničar, dok su u finalu s 1:0 bili bolji od domaćeg Graničara iz Brodskog Varoša. Za 3. mjesto je Budainka Kolonija s 2:0 svladala Željezničar. 

U kategoriji limača koji su 2009. godište i mlađi među 14 ekipa u finalu je Vinogorac iz Brodskog Vinogorja sa 4:1 pobijedio Batrinu, dok je za 3. mjesto Marsonia s 1:0 bila bolja od Željezničara. U najstarijoj kategoriji kod mlađih pionira koji su 2007. godište i mlađi natjecalo se 13 sastava, a u finalu je Dinamo iz Vidovaca i Dervišage s 2:1 svladao Školu nogometa NOPO iz Gornje Vrbe. Za 3. mjesto su mlađi pioniri Budanika Kolonije bolje izvodili penale od Željezničara.

Zadnje vijesti

Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća

Oriovački hUMOhod 29. rujna

Uspješan vikend za Brođane u Karlovcu

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu