Održan 1. Garčin trail brdska trkačka utrka

Ultramaraton klub Mazator nastavlja sa svojim aktivnostima. Lijep događaj održan je na izletištu Grabovac kod Garčina u kojem je održana brdska trkačka utrka. Uz Mazatore organizatori su bili iz cijele općine Garčin koji su se potrudili da ovaj događaj koji se prvi put održao prođe u najboljem redu što se i dogodilo.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.06.2020


 Vremenske prilike išle su u prilog svim trkačima koji su nastupili na prvom Garčin trailu koji je okupio 226 natjecatelja. Velika većina bili su iz Slavonskog Broda i Općine Garčin, dok su došli predstavnici  svojih klubova iz cijele Slavonije i Baranje te Zagreba i susjedne BiH. Održane su 3 utrke i to na 20, 10 i 5 km u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na najdužoj utrci onoj na 20 km ukupno se prijavilo 39 trkača, dok je kod žena pobijedila Brođanka Romina Antunović ispred dvije članice Mazatora, Mirne Mikić i Jelene Šofić.

U muškoj konkurenciji na 20 km prvi favorit bio je Brođanin Dejan Radanac koji je trostruki prvak Hrvatske u maratonu na cesti. On je opravdao ulogu favorita te je došao do 1. mjesta. Drugi je bio Angel Milišić – Zečević iz Belišća, a treći Krešimir Valentić iz Požege.

Utrke na 10 km privukle su u obje kategorije 73 trkača, dok je kod žena prva ciljem prošla Đakovčanka Sonja Sabo. Druga je bila Sara Stuburić iz Davora, a treća Monika Bizik iz Slatine.

Na istoj dionici od 10 km kod muškaraca najbolji je bio bivši nogometaš slavonskobrodskog Željezničara Marko Čavčić. Drugi je bio također nogometaš Dilja iz Klokočevika Marko Tolić, a treći Brođanin Siniša Sekulić.

Najveći odaziv bio je na utrkama na 5 km te je u obje kategorije nastupilo 114 natjecatelja. U ženskoj konkurenciji slavila je Ivana Vincijanović ispred Brođanke Jelene Šakić iz Mazatora i Sanje Šemuge iz Garčina.

Kod muškaraca na 5 km prvi je do cilja došao nogometaš Brođanin Robert Ruhek ispred mladog atletičara Marsonije Luke Martinovića i Matea Ferića iz Sapca.

Slijedeću utrku Ultramaraton klub Mazator imat će uskoro i to 20. lipnja kada će se na pisti Aerodroma Jelas održati tradicionalni kross koji je trebao biti u tvrđavi, ali je zbog tamošnjih radova prebačen na pistu.

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu