Odmaralište na Korčuli sada i pravno pripada Gradu Slavonskom Brodu

Odmaralište na Korčuli i pravno pripada Gradu Slavonskom Brodu. Obrisane sve zabilježbe sa zemljišta.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.05.2022
Odmaralište na Korčuli sada i pravno pripada Gradu Slavonskom Brodu


 Krajem proteklog tjedna u Gradsku su upravu Grada Slavonskoga Broda stigle dobre vijesti – obrisane su sve zabilježbe pravnih subjekata s odmarališta na Korčuli. Nakon gotovo tri desetljeća  i pravno je dokazano da je odmaralište u stopostotnom vlasništvu grada.

O korčulanskom zemljištu spori se od devedesetih. Grad Slavonski Brod je u lipnju 1996. godine podnio tužbu protiv tvrtki koje su upisale založno pravo na korčulansko zemljište. Sada je konačno vraćeno gradu. 

Naime, 20. svibnja 2022. godine, Općinski sud u Dubrovniku, Zemljoknjižni odjel u Korčuli donio je rješenje kojim se brišu založna prava pojedinih tvrtki na gradsku nekretninu na Korčuli. Povodom toga, danas je u prostorima Velike vijećnice Gradske uprave u Slavonskom Brodu gradonačelnik Mirko Duspara održao konferenciju za medije kako bi se očitovao o cijeloj situaciji.

"Danas je poseban dan, ova tiskovna ima posebnu važnost za nas i za Gradsku upravu jer su 20. svibnja brisane sve zabilježbe na Gradskom odmaralištu na Korčuli. Više nema niti jedne zabilježbe, što znači da je Grad vlasnik odmarališta na Korčuli… I kad smo mislili da je sve riješeno i da ide svojim tokom, 2018.  godine dobivamo presudu Vrhovnog suda koji ponovno vraća zabilježbe na odmaralište na Korčuli. Na kraju smo uspjeli dobiti spor i sve zabilježbe izbrisati", rekao je gradonačelnik Duspara.

Odmaralište na Korčuli kupila je još 1964. Skupština Općine Grada Slavonskoga Broda. 

Na Korčuli svake godine ljetuje ih nekoliko stotina. U Gradu ističu: velik dio objekata vapi za obnovom. Dio kampa je obnovljen. No posla ima još i više nego dovoljno.

Potencijala ima, kao i interesa Brođana za povoljnijim ljetovanjem na jednom od najljepših hrvatskih otoka. Prvi turisti tamo će već za nekoliko dana - 1. lipnja kada odmaralište i službeno otvara novu sezonu. 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara