Odličan otpor Broda na Savi protiv Podravca

Malo je nedostajalo do neočekivane pobjede košarkašica Broda na Savi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.10.2017
Odličan otpor Broda na Savi protiv Podravca


 Naime, u susretu 2. kola A-1 lige Podravac Gigant iz Virja bio je favorit za pobjedu u dvorani Vijuš. Pogotovo što kod domaćih Mihaela Lazić nije ni blizu spremna baš kao Marina Ćurković, Monika Vojvodić i Ana Kolar koje dolaze na trening uoči utakmice. Gošće su došle do pobjede sa 60:54, međutim, malo je nedostajalo da Brođanke naprave senzaciju.

Zvuči pomalo nevjerojatno da su košarkašice Broda na Savi protiv Podravac Giganta iz Virja dobile 3 od 4 četvrtine, ali su unatoč tom podatku izgubile utakmicu. Malo je nedostajalo do pobjede nad sastavom iz Virja koju objektivno nitko nije očekivao. Da je bilo malo više preciznosti u samoj završnici možda se i moglo napraviti nešto više. Trener Brođanki Dražen Rimarčuk zadovoljan je s igrom svojih djevojaka unatoč porazu budući je svjestan da igra i forma može biti samo bolja kako bude odmicalo prvenstvo.

Odlično je Brod na Savi odigrao prvu četvrtinu u kojoj je imao stalnu prednost zahvaljujući raspoloženima Elli Đukić i Moniki Vojvodić. Tako je nakon prvih 10. minuta bilo 23:20 u korist domaćih, a ključna je bila druga dionica. U njoj su gošće iz Virja kod vodstva Broda na Savi od 25:20 napravile seriju od 16:0 za 36:25 te su tu razliku sačuvale do poluvremena za 37:27. U drugoj četvrtini igračice trenera Rimarčuka postigle su samo 4 koša, a Podravac Gigant 17. Ravnopravno se igralo u trećoj četvrtini nakon koje je bilo 47:38 za gošće, a onda se u posljednjih 10. minuta razigrala Mihaela Lazić koja je tricama svojoj ekipi dala nadu u mogući preokret. Samo 30. sekundi prije kraja sastav iz Virja imao je 58:54 i napad koji je realizirao za pobjedu sa 60:54. 

Kod Podravac Giganta je Petra Šimunić postigla 22, Martina Šuster 14, a Marijana Mamić 13 koševa. U sastavu Broda na Savi najučinkovitija je s 22 koša bila Ella Đukić, dok je Mihaela Lazić ubacila 12, a Monika Vojvodić 10 poena.

Utakmica protiv Podravac Giganta košarkašicama Broda na Savi odličan je putokaz da bi u narednim susretima trebala doći i pobjeda sa sebi ravnim protivnicima. U slijedećem 3. kolu Brođanke će na gostovanje u Pulu kod istoimene domaće ekipe.

Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama