Odličan otpor Broda na Savi protiv Podravca

Malo je nedostajalo do neočekivane pobjede košarkašica Broda na Savi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.10.2017
Odličan otpor Broda na Savi protiv Podravca


 Naime, u susretu 2. kola A-1 lige Podravac Gigant iz Virja bio je favorit za pobjedu u dvorani Vijuš. Pogotovo što kod domaćih Mihaela Lazić nije ni blizu spremna baš kao Marina Ćurković, Monika Vojvodić i Ana Kolar koje dolaze na trening uoči utakmice. Gošće su došle do pobjede sa 60:54, međutim, malo je nedostajalo da Brođanke naprave senzaciju.

Zvuči pomalo nevjerojatno da su košarkašice Broda na Savi protiv Podravac Giganta iz Virja dobile 3 od 4 četvrtine, ali su unatoč tom podatku izgubile utakmicu. Malo je nedostajalo do pobjede nad sastavom iz Virja koju objektivno nitko nije očekivao. Da je bilo malo više preciznosti u samoj završnici možda se i moglo napraviti nešto više. Trener Brođanki Dražen Rimarčuk zadovoljan je s igrom svojih djevojaka unatoč porazu budući je svjestan da igra i forma može biti samo bolja kako bude odmicalo prvenstvo.

Odlično je Brod na Savi odigrao prvu četvrtinu u kojoj je imao stalnu prednost zahvaljujući raspoloženima Elli Đukić i Moniki Vojvodić. Tako je nakon prvih 10. minuta bilo 23:20 u korist domaćih, a ključna je bila druga dionica. U njoj su gošće iz Virja kod vodstva Broda na Savi od 25:20 napravile seriju od 16:0 za 36:25 te su tu razliku sačuvale do poluvremena za 37:27. U drugoj četvrtini igračice trenera Rimarčuka postigle su samo 4 koša, a Podravac Gigant 17. Ravnopravno se igralo u trećoj četvrtini nakon koje je bilo 47:38 za gošće, a onda se u posljednjih 10. minuta razigrala Mihaela Lazić koja je tricama svojoj ekipi dala nadu u mogući preokret. Samo 30. sekundi prije kraja sastav iz Virja imao je 58:54 i napad koji je realizirao za pobjedu sa 60:54. 

Kod Podravac Giganta je Petra Šimunić postigla 22, Martina Šuster 14, a Marijana Mamić 13 koševa. U sastavu Broda na Savi najučinkovitija je s 22 koša bila Ella Đukić, dok je Mihaela Lazić ubacila 12, a Monika Vojvodić 10 poena.

Utakmica protiv Podravac Giganta košarkašicama Broda na Savi odličan je putokaz da bi u narednim susretima trebala doći i pobjeda sa sebi ravnim protivnicima. U slijedećem 3. kolu Brođanke će na gostovanje u Pulu kod istoimene domaće ekipe.

Zadnje vijesti

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski posjetila štićenike Doma za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu

Zbog jakog vjetra prevrnuo se kamion s poluprikolicom

Tijelo preminulog vojnika popodne dolazi u Hrvatsku

VIJESTI

DARIVANJE

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski posjetila štićenike Doma za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu

NAJČITANIJE DANAS

Bravo!!!

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

FOTO GALERIJA

Tri medalje za Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom

Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Potpisani Sporazumi o suradnji na razvoju širokopojasnog interneta

Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Borna Čengić i Borna Mađarević uspješni na Prvenstvu Hrvatske