Odjelu za dječje bolesti doniran uređaj vrijedan 30 tisuća kuna!

Na Odjel za dječje bolesti stigla je vrijedna donacija. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima od malo-nogometnog turnira "Kaplja sreće"  održanog u prosincu, Udruga Slap cjelokupni iznos namijenila je kupnji monitora za praćenje vitalnih funkcija u organizmu. Nakon perfuzora , radi se o drugoj vrijednoj donaciji Udruge Slap Odjelu na kojem su smješteni najmlađi pacijenti.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 17.01.2013


Najmlađim pacijentima ponekad je vrlo teško izmjeriti tlak ili ostale funkcije. To će sada biti vrlo jednostavno jer će zahvaljujući uređaju na monitoru biti prikazani sve pokazatelji i podaci o trenutnom stanju pacijenta.

Uređaj je vrijedan 30 tisuća kuna, a umnogome će olakšati praćenje zdravstvenog stanja te na vrijeme alarmirati svaku promjenu koja se dogodi. Kroz Odjel su prolazila i djeca oboljela od malignih bolesti, a u Udruzi se na ovakav način žele zahvaliti za sav trud, ali i pomoći u podizanju razine kvalitete skrbi o najmlađim pacijentima. Upravo je malonogometni turnir Kaplja sreće pokazao kako se na jednom mjestu pod okriljem humanosti mogu okupiti političari, sportaši i građani.

Udruga "SLAP” osnovana je prije četiri godine upravo u namjeri da ohrabri roditelje, pomogne im prebroditi najteže trenutke u životu, ali istovremeno senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreću oboljela djeca i njihove obitelji. U Hrvatskoj svake godine od malignih bolesti oboli oko 180 djece ili svaki drugi dan jedno dijete. U Slavonskom Brodu je 40-tak oboljele djece dok ih je  u Brodsko-posavskoj županiji preko 70.

Udruga Slap kako smo mogli čuti nastavlja sa svojim aktivnostima i ove godine,, posebno s humanitarnim radom. Jer, kako kažu kada netko pomogne tvom djetetu, nastoji se dobro dobrim vratiti. I danas smo se imali priliku uvjeriti u to.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

Prvi potvrđeni slučaj koronavirusa U Wuhanu

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja