Odjelu za dječje bolesti doniran uređaj vrijedan 30 tisuća kuna!

Na Odjel za dječje bolesti stigla je vrijedna donacija. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima od malo-nogometnog turnira "Kaplja sreće"  održanog u prosincu, Udruga Slap cjelokupni iznos namijenila je kupnji monitora za praćenje vitalnih funkcija u organizmu. Nakon perfuzora , radi se o drugoj vrijednoj donaciji Udruge Slap Odjelu na kojem su smješteni najmlađi pacijenti.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 17.01.2013
Najmlađim pacijentima ponekad je vrlo teško izmjeriti tlak ili ostale funkcije. To će sada biti vrlo jednostavno jer će zahvaljujući uređaju na monitoru biti prikazani sve pokazatelji i podaci o trenutnom stanju pacijenta.

Uređaj je vrijedan 30 tisuća kuna, a umnogome će olakšati praćenje zdravstvenog stanja te na vrijeme alarmirati svaku promjenu koja se dogodi. Kroz Odjel su prolazila i djeca oboljela od malignih bolesti, a u Udruzi se na ovakav način žele zahvaliti za sav trud, ali i pomoći u podizanju razine kvalitete skrbi o najmlađim pacijentima. Upravo je malonogometni turnir Kaplja sreće pokazao kako se na jednom mjestu pod okriljem humanosti mogu okupiti političari, sportaši i građani.

Udruga "SLAP” osnovana je prije četiri godine upravo u namjeri da ohrabri roditelje, pomogne im prebroditi najteže trenutke u životu, ali istovremeno senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreću oboljela djeca i njihove obitelji. U Hrvatskoj svake godine od malignih bolesti oboli oko 180 djece ili svaki drugi dan jedno dijete. U Slavonskom Brodu je 40-tak oboljele djece dok ih je  u Brodsko-posavskoj županiji preko 70.

Udruga Slap kako smo mogli čuti nastavlja sa svojim aktivnostima i ove godine,, posebno s humanitarnim radom. Jer, kako kažu kada netko pomogne tvom djetetu, nastoji se dobro dobrim vratiti. I danas smo se imali priliku uvjeriti u to.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji