Odigrano 3. kola PH u visećoj kuglani za osobe s invaliditetom

U Hrvatskoj se tri posljednje godine igra državno prvenstvo u visećoj kuglani za osobe s invaliditetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.07.2019
Odigrano 3. kola PH u visećoj kuglani za osobe s invaliditetom
 Prvi dio natjecanja igra se po regijama tako da je svaka ekipa jednom domaćin. U skupini sjeveroistok su dvije ekipe iz Slavonskog Broda uz koje su tu još Bjelovar i Daruvar. Nakon 4 kruga natjecanja prve 3 ostvarit će plasman na završnicu u Poreč.

Do sada su u Prvenstvu Hrvatske u visećoj kuglani za osobe s invaliditetom odigrana 3. kola, dok je do kraja ostalo još samo jedno. Ovo treće odigrano je u Domu Hvidre te su se odigrala 2 kruga natjecanja. Naime, u svakoj od 4 ekipe su 4 igrača i jedna pričuva te svaki od igrača ima 10 pokušaja u pune i isto toliko pokušaja u čišćenje. Na kraju se zbroj sva 4 igrača zbroji u ukupan plasman ekipa. 

Nakon prvog kruga natjecanja u vodstvu je s 354 boda bio Sportski saveza invalida BPŽ za koji nastupa HVIDR-a, dok su poravnati na drugom i trećem mjestu s istim brojem bodova bili Sportski savez osoba s invaliditetom Bjelovarsko – bilogorske županije iz Daruvara i Sportski savez invalida Slavonskog Broda za koji nastupa udruga Loco – moto.

Na posljednjem mjestu s osjetnim zaostatkom je Bjelovarski sportski savez invalida iz Bjelovara koji je do sada imao puno uspjeha, međutim, u ovoj sezoni nemaju tako dobre rezultate. 

Nakon drugog kruga natjecanja Bjelovarčani nisu uspjeli izbjeći posljednje mjesto, dok se zanimljiva borba vodila za 2. poziciju. Na kraju je Sportski savez invalida grada Slavonskog Broda za koji nastupa udruga Loco – moto za 6 čunjeva bio bolji od ekipe iz Daruvara.

Tako je Sportskom savezu invalida BPŽ za koji nastupa HVIDR-a pripalo uvjerljivo 1. mjesto na 3. kolu Hrvatske lige – skupine sjeveroistok. Za pobjedničku ekipu nastupili su: Josip Nikić, Ante Šimić, Damir Dujmović, Mato Šimić i kao pričuva Štefan Paun. Nakon 3. kola, a uoči posljednjeg koje se 31. kolovoza održava u Daruvaru u vodstvu je HVIDR-a s 13 bodova, dok je Daruvar drugi s 10. Te dvije ekipe su sigurne za odlazak u listopadu na završnicu u Poreč, dok će se posljednji putnik tražiti između ekipa Loco – moto i Bjelovara.

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole