Odigrane donacijske rukometne utakmice za Ligu protiv raka

Ženski rukometni klub Brod i Rukometna akademija „Dejan Krtolica“ u Sportskoj dvorani Brod organizirali su prijateljske utakmice raznih uzrasnih kategorija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.09.2019


 Uz domaći Brod nastupile su ekipe iz: Osijeka, Đakova, Cerne, Donjih Andrijevaca i gosti iz Gornjeg Vakufa sa selekcijama od početnica pa sve juniorki. Sav prihod s utakmica donirao se Ligi protiv raka Brodsko – posavske županije.

Ukupno je u 2 dana odigrano 11 utakmica, dok su nastupile igračice rođene od 2002. pa sve do 2006. godine. Odigrana je i jedna utakmica i to dječaka koji su 2006. godište, a u kojoj su mladi Brođani s 29:19 pobijedili Vinkovce. Ovo je prva službena muška ekipa RA“Dejan Krtolica“ koja će se od nove sezone natjecati u Prvoj ligi za mlađe uzraste. Djevojčice trenera Darka Celnera tako su u svim uzrasnim kategorijama odigrale 7 utakmica te su imale učinak od 6 pobjeda i samo 1 poraz.

Prvi dan uz mlade rukometašice Broda nastupili su: Osijek, Cerna i Škola rukometa Sedmerac iz Gornjeg Vakufa koja je ostala i drugi dan na kojem su umjesto Osijeka i Cerne došle ekipe iz Đakova i Donjih Andrijevaca.

Najzanimljivija i najneizvjesnija utakmica bila je ona između najmlađih kadetkinja ŠR Sedmerac i Broda za igračice  koje su rođene 2006. godine, a u kojoj je pobjeda s 10:9 pripala gošćama iz Gornjeg Vakufa.

U utakmici mlađih kadetkinja koje su 2004. godište rukometašice Broda su s 23:8 bile bolje od Sedmerca. Još za Brođanke u tom susretu nije nastupila Ana Vrdoljak koja je ovih dana dobila poziv u reprezentaciju Hrvatske. To je prvi puta da jedna djevojka u ovom uzrastu iz Slavonskog Broda ide u reprezentaciju, dok je ona jedina i iz Slavonije i Baranje.

U selekciji 2004.godište za ŠR Sedmerac iz Gornjeg Vakufa nastupa i Berina Dizdar koja živi u Norveškoj te tamo igra rukomet. Ona je za nastup na ovim utakmicama stigla iz Norveške te je stalna članica mlađe kadetske reprezentacije BiH, dok je na širem popisu u istoj selekciji i Dalal Čajdin.

Uz pobjedu protiv gošći iz Gornjeg Vakufa rukometašice Broda 2004. godište još su bile bolje od: Osijeka s 24:22 i Cerne s 25:21.

Kod kadetkinja koje su 2002. godište rukometašice Broda su s 30:3 nadigrale Sedmerac iz Gornjeg Vakufa, dok su s 15:7 bile bolje od Donjih Andrijevaca i s 21:19 od Đakova. RA „Dejan Krtolica“ pokrenula je rukometni vrtić za koji su u upisi u tijeku, dok nova sezona kreće krajem rujna.

Zadnje vijesti

25. rujna Dan je Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!