Odigran šah turnir za 24. godišnjicu Šahovskog kluba Ruščica

Prigodom proslave dvadeset i četvrte godišnjice postojanja, šah klub Ruščica iz Ruščice, organizirao je pozivni pojedinačni šahovski turnir „Ruščica 2022”.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.09.2022
Odigran šah turnir za 24. godišnjicu Šahovskog kluba Ruščica


 Natjecanje se igralo u 7 kola, od sedam minuta plus dodatak 3 sekunde za svaki odigrani potez. Okupilo se 19 sudionika iz Brodsko posavske, Osječko baranjske i Požesko slavonske županije. Glavni sudac turnira bio je Mato Opačak, državni šahovski sudac sa zamjenikom Draganom Pavić, županijskim sucem . Za seniore i juniore  dodijeljena su odličja, koje je sponzor Majić obrt za brušenje , graviranje  i izrada pečata Slavonski Brod.

Prvokategornik Benjamin Grgurević, član Šahovskog kluba Ruščica iz RUŠČICE, imao je najviše uspjeha sa osvojenih 6.5 bodova te je osvojio prvo mjesto. Drugi je bio majstorski kandidat Stjepan Damjanović, član Šahovskog klub Vina-Markota, iz PLETERNICE, sa osvojenih 6 bodova. Treće mjesto pripalo je majstorskom kandidatu Mati Opačku  iz šahovskog klub Ruščica,iz RUŠČICE sa osvojenih 5 bodova.  

Kod juniora  najbolja  je bila majstorska kandidatkinja Petra Karij iz Šahovskog kluba Ruščica, iz RUŠČICE sa osvojenih 5 bodova, drugi je bio Marijanović Patrik iz Šahovskog  kluba Amater, iz Strizivojne sa osvojenih 3 boda i treće mjesto osvojio je Damjanović Ivan iz Šahovskog  kluba Amater, iz Strizivojne sa osvojenih 3 boda.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik kluba Mato Opačak, koji je istaknuo podatak da je klub za svoje 24 godine uzoritog rada organizirao 412 turnira, gdje je nastupalo 8.940 igrača. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara