Odgovor Ivice Grnje na optužbe iz Marsonije

Nakon dvoboja 25. kola Treće HNL - sjeveroistok između Belišća i Marsonije cijeli ovaj tjedan po medijima se međusobno optužuju obje strane.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.05.2016


Nakon što je u SN osvanuo tekst što se sve događalo poslije utakmice u Belišću, ove srijede nakon Kup utakmice protiv Željezničara trener Marsonije Alen Horvat odlučio je dati svoje viđenje. Nismo provjerili drugu stranu pa su u tekstu izašli navodi koji nisu točni kako je trener Ivica Grnja prema riječima svjedoka bio pod utjecajem alkohola.

Uvaženi i cijenjeni trener te ne samo slavonska, već i hrvatska nogometna legenda ima dijabetes te ne smije konzumirati alkohol. Stoga javna isprika Ivici Grnji na navodima koje smo povukli čim smo ih kasnije provjerili. Spomenimo samo da je u ondašnjoj ligi Grnja odigrao preko 500 utakmica te da je igrao i u inozemstvu. Igao je u Kanadi, a 1979. klub je prodan i preimenovan u Toronto Blizzard. Igrajući s Ivanom Lukačevićem i Eusebiom osvojio je naslov prvaka NASL-a 1976. godine. Nakon što je završio sezonu s Metalcem OLT 1984., ostavio se igranja i prešao u trenere. Bio je pomoćni trener Dražanu Jerkoviću 17. listopada 1990. godine u Zagrebu, u prvoj povijesnoj prijateljskoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije od uspostave neovisnosti protiv reprezentacije SAD-a, u kojoj je Hrvatska pobijedila 2:1. Poslije radio je u Hrvatskom nogometnom savezu od 1997. do 2013. kao regionalni instruktor. 2000. godine bio je izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, a 2005. hrvatske reprezentacije za igrače do 21 godine te 2008. hrvatske reprezentacije za igrače do 19 godina. Bio je godinama izbornik selekcije Humanih zvijezda te je u preko 50 utakmica vodio Hrvatsku reprezentaciju Roma. Dobitnik je najviše nagrade Hrvatskog nogometnog saveza, Trofej podmlatka, 2015. godine te je od saveza dobio nagradu za Životno djelo. Spomenimo da Ivica Grnja sada uspješno vodi Belišće te je s njima u 12 utakmica zabilježio 9 pobjeda, ima dvije neodlučene i samo 1 minimalni poraz u Vukovaru.

U razgovoru s Grnjom izdvojio je nekoliko stvari koje su ga zasmetale.

- Na optužbe da sam ušao u svlačionicu Marsonije u Belišću mogu reći da nisam ništa loše mislio. Samo sam im htio dok su svi bili na okupu i dok se nisu otuširali čestitati na igri i poželjeti im sreću u narednim utakmicama. Ništa više. Međutim, neugodno sam se iznenadio s reakcijom mladog kolege Alena Horvata. On je u to vrijeme imao sastanak s igračima. Iz bogatog iskustva mogu reći da nakon utakmice i nakon poraza nije dobro sada igračima dok su vrući držati prodike da ne bude kontraproduktivno, ali dobro, neću se mješati, mogu samo iznijeti svoje mišljenje. smatra Grnja koji se iznenadio s tvrdnjom iz Marsonije da je u gostujućoj svlačionici bilo blata.- Pouzdano znam da se u klubu prije svake utakmice vodi briga pogotovo o gostujućoj svlačionici te su svi u klubu zgroženi ovim navodima iz Marsonije.

Trener Belišća također je rekao dio o sucima.

- To su sve mladi suci koje poznajem još dok sam bio instruktor HNS-a te su oni prolazili kroz talent program. Sa svima sam ostao u korektnim odnosima i prije utakmice oni su me došli pozdraviti jednako kao što sam i ja pozdravio igrače Marsonije koje poznajem još dok su bili djeca u mlađim uzrasnim kategorijama kada sam bio na funkciji instruktora HNS-a za Slavoniju i Baranju. - kaže Grnja kojem je žao što je došlo do svega ovoga bez velike potrebe. U povijesti su dvoboji između Belišća i Marsonije bili uvijek korektni te se nadamo da će oni takvi biti i dalje.

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića