Odgojitelji i učitelji u projektu "Podrži i zaokruži"

Što kada se u razrednom odjelu ili vrtićkoj grupi nađe dijete s teškoćom u razvoju? Kako bi odgojitelji i učitelji što bolje bili spremni na izazove koje ovakve situacije nose, Udruga obiteljski koordinator započela je s provedbom projekta "Podrži i zaokruži".

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.11.2019
 U projekt su se zato uključili Dječji vrtić "Ivančica Oriovac", Udruga Bubamara iz Brodskog Stupnika te Osnovna škola Sibinjskih žrtava.

Da bi djeca s teškočama, pa i njihovi roditelji dobili svu podršku, potrebno je, navode iz Udruge obiteljski koordinator, učiniti korak više. Zato se kroz projekt provode takozvana screening promatranja kojima je cilj uočiti moguće poteškoće, i reagirati na vrijeme.

Korist u svemu vide i odgojitelji, a projekt je, ističe voditeljica Tijana Radojčić, s oduševljenjem prihvaćen i od strane roditelja. 

Zato su tu predavanja koja Obiteljski koordinator provodi upravo s ciljem kreiranja boljeg sustava u kojem će djeca s teškoćama biti bolje integrirana. Projekt je podržala Općina Sibinj kao i Brodsko-posavske županija. 

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge