Odbojkašice Posavine Brod nisu zadovoljne polusezonom

Za odbojkašice Posavine Brod završio je prvi dio sezone u natjecanju Prve B lige – istok u kojoj se natječe 7 klubova. Brođanke su odigrale 6 utakmica te imaju dvije pobjede i 4 poraza te se nalaze na 6. mjestu, međutim imaju mali zaostatak za klubovima iz gornjeg dijela tablice. Uz nešto povoljniji raspored u nastavku ekipa koju godinama vodi Željko Milošević mogla bi se boriti za 3. mjesto.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 02.01.2018
Odbojkašice Posavine Brod nisu zadovoljne polusezonom


Imale su odbojkašice Posavine Brod od početka prvenstva ambiciju visokog plasmana u Prvoj B ligi – istok, međutim, nije sve bilo prema njihovim željama. U ekipi nije bila Marina Đaković koja je u posljednjih nekoliko sezona ponajbolja igračica kluba i to se itekako osjetilo na rezultatu. Tako su na prva 2 gostovanja u Belišću i kod osječke Linge zabilježeni porazi s 3:0, dok su utakmice izgubljene u Vinkovcima i kod druge ekipe Osijeka, ali s 3:1. U jedine dvije domaće utakmice protiv Kolonije i požeške Vallis Auree zabilježene su pobjede s 3:0.

Kada se uoči gostovanja kod druge ekipe Osijeka koja je vodeća u ligi u postavu vratila Marina Đaković, odmah se to odrazilo i na igri koja je postala puno bolja. Uspjele su igračice trenera Željka Miloševića dobiti prvi set kod Osječanki, a onda su u preostala 3 tijesno poražene. Bila je to najava odlične domaće utakmice protiv Vallis Auree koju je Posavina Brod dobila lakše od očekivanog.

U Prvoj B ligi – istok u svim ekipama su uglavnom mlade igračice, tako da je natjecanje vrlo izjednačeno. Odbojkašice Posavine Brod su na 6. mjestu, ali im trećeplasirana Linga iz Osijeka bježi 5 bodova što se uz povoljan raspored u nastavku prvenstva može dostići.

U klubu je želja i nastup kadetkinja na završnici Prvenstva Hrvatske, dok ta ekipa gotovo u cijelosti nastupa u seniorskoj Prvoj B ligi – istok. Kadetkinje jedino nisu dvije pucačice i ponajbolje igračice Anamarija Stjepanović i Marina Đaković. One su juniorke, međutim, klub je odustao od nastupa na tom prvenstvu.

Odbojkašice Posavine Brod u nastavku sezone imat će puno lakši raspored budući na svom terenu igraju protiv: Belišća, Linge, Vinkovaca i Osijeka II, dok će na gostovanja kod Kolonije i u Požegu. Pred njima je duga stanka u prvenstvu sve do 10. veljače, a do tada će nastupati na raznim prijateljsko – pripremnim turnirima. 

 
Zadnje vijesti

Sukob Bad Blue Boysa i Torcide, jedna osoba lakše ozlijeđena

U Supernova Colosseumu i dalje velika zimska sniženja!

Započinju radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

SPORT

Druga Hrvatska kuglačka liga

Pobjeda kuglačica Obrtnika u županijskom derbiju

FOTO GALERIJA

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu