Od sada pomoćnici u nastavi i za gluhe i nagluhe učenike

Od drugog polugodišta županija uvodi komunikacijske posrednike za gluhe i nagluhe učenike osnovnih i srednjih škola

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.12.2019


 Projekt pomoćnika u nastavi jedan je od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj koji je djeci s poteškoćama u razvoju omogućio ravnopravnu integraciju u redovnu nastavu.

Brodsko-posavska županija šestu godinu za redom provodi projekt uvođenja pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju. Odnosi se to na djecu s motoričkim oštećenjima, djeci s poremećajima iz autističnog spektra, djeci koja imaju problema s čitanjem, pisanjem ili praćenjem nastave. Uz sve to, projekt se u idućem polugodištu proširuje na još jednu kategoriju, gluhe i nagluhe učenike.

Budući komunikacijski posrednici učenicima osnovnih i srednjih škola trenutno završavaju edukaciju u kojoj usvajaju znakovni jezik uz pomoć edukatorice Hrvatskog društva stručnih komunikacijskih posrednika. Ovakve edukacije već godinama provode u brodsko-posavskoj Udruzi gluhih i nagluhih osoba kako bi podigli razinu znanja i omogućili bolju komunikaciju svojim članovima. Zajedno s pomoćnicima u nastavi sada se u projekt "S osmijehom u školu 3" prvi puta uključuju i komunikacijski posrednici.

Brodsko-posavska županija u rujnu 2017. započela je provedbu projekta "S osmjehom u školu 3" kojim je osigurala pomoćnike u nastavi na ukupno 4 godine, a vrijednost mu je gotovo 10 milijuna kuna.  Kroz četverogodišnji projekt osigurana je i održivost projekta, a Brodsko-posavska županija kroz ukupno 6 godina uvođenja pomoćnika u nastavi značajno je podignula standard i kvalitetu školovanja za učenike s poteškoćama. 

Zadnje vijesti

25. rujna Dan je Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!