Od koronavirusa 382 oboljelih u Hrvatskoj, izliječeno njih 16

Trenutno je potvrđeno ukupno 382 osobe zaražene koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno je iz bolnice. Obavljeno je 3.013 testiranja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.03.2020
Od koronavirusa 382 oboljelih u Hrvatskoj, izliječeno njih 16


 Trenutno je potvrđeno ukupno 382 osoba zaražena koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno iz bolnice: 14 iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, 1 iz Varaždina i 1 iz Rijeke. Dosad je obavljeno ukupno 3.159 testiranja. 56% oboljenih su muškarci, a 44% žene. 6 osoba je na mehaničkoj ventilaciji, iako je njihovo stanje stabilno, rekao je na popodne održanoj konferenciji za medije ministar Vili Beroš.

grafika: index.hr

Čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović kazao je iako je navedeno da 27 proizvoda koji ne bi trebali poskupiti Državni inspektorat uočio je poskupljenje kod 17 odnosno da su se višestruko povećavale marže, a 47 izvida je u tijeku, piše HRT.

- Mogu s vama podijeliti samo razočarenje zbog toga što postoje oni među nama koji ovu situaciju koriste da bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dezinfekcijskim sredstvima, na pelenama, tjestenini, na svemo onome što nam je u ovom trenutku potrebno, kazao je Božinović.

- Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi, dodao je.

Pohvalio je kriminalističku policiju koja ''uspješno rješava sva pitanja koja su vezana za kršenje propisa tijekom krize''.

Božinović je zahvalio zemljama koje su zbog potresa donirale pomoć Hrvatskoj.

- Osobito se zahvaljujem Italiji koja je poslala 26 šatora na napuhavanja, a svi znamo kroz kakvu krizu ona prolazi. Ovo je vrhunski čin solidarnosti i humanosti', zaključio je.

Ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo, Krešimir Capak izvijestio je koliko ima oboljelih po županijama.

- U Zagrebu je  177, Istarskoj županija 34, Krapinsko-zagorskoj 28, Primorsko-goranskoj 28, Dubrovačko-neretvanskoj 19, Osječko-baranjskoj 19, Splitsko-dalmatinskoj 17, Karlovačkoj 16, Šibensko- kninskoj 15, Varaždinskoj 11, Sisačko-moslavačkoj 5, Zadarskoj 3, Zagrebačkoj 3, Bjelovarsko- bilogorskoj 2, Ličko-senjskoj 1.

foto: HRT

Zadnje vijesti

25. rujna Dan je Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!